25η ΜαρτίουΓρεβενιώτισσες, Γρεβενιώτες,

Η σημερινή ημέρα υπομνήει τον ξεσηκωμό του Γένους έπειτα από τέσσερις αιώνες κατοχής και υποδούλωσης και, παράλληλα, σημαίνει, τονίζει και συμβολίζει ιστορικά την γενέθλιο ημερομηνία και την ιστορική εποχή μέσα από την οποία αναδύθηκε το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος. Η επέτειος αυτή, της Εθνεγερσίας μας, γιορτάζεται κάθε χρόνο από τον απανταχού Ελληνισμό και αναδεικνύει ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό νόημα, το οποίο μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά:

Είναι η αυτοσυνειδησία μας, η αίσθηση και η αντίληψη μας για το ότι αποτελούμε ατομικά και συλλογικά «οργανικό κομμάτι» του Ελληνικού Λαού και της παράδοσής του, η οποία είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένη και αδιάσειστα ταυτισμένη, ανά τους αιώνες, με την Ελευθερία, την Δημοκρατία, την αφοσίωση στην Πατρίδα, την πίστη στην Οικογένεια και πάνω από όλα με την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε απειλή. Αυτή είναι η εθνική μας κληρονομιά και αυτές είναι οι αξίες, οι αρχές και οι ιδέες, που πρέπει να προάγονται και να διδάσκονται σε κάθε σύγχρονο πολίτη. Οι πρόγονοί μας μέσα από την ‘Α Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου και το πρώτο Σύνταγμα της Χώρας χάραξαν το δρόμο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη για μία προοδευτική Δημοκρατική Πολιτεία, με διαχωρισμένες κρατικές εξουσίες και με διακριτά τα στοιχεία του Διαφωτισμού και του Ανθρωπισμού. Για αυτό και δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ, όπως και τη σημερινή και κορυφαία επέτειο της ιστορίας μας.

Κάθε χρόνο, η ευλογημένη αυτή μέρα, που ακτινοβολεί το φως της Πίστης μας και την εισέλευση της Θείας Φύσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο, καθίσταται ο συλλογικός μας φάρος, που δεικνύει τις ρίζες μας και την ταυτότητά μας, το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να πετύχουμε.

Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλες και σε όλους

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτής Γρεβενών

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.