champions  LeagueΗ εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδρίασε την Δευτέρα και κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η αύξηση των επάθλων τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, οι 32 ομάδες που θα συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League θα μοιραστούν το ποσό των 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το αντίστοιχο ποσό τη φετινή σεζόν άγγιζε τα 900 εκατομμύρια ευρώ.

H αύξηση είναι ακόμη μεγαλύτερη στο Europa League, καθώς από τα ταμεία της UEFA δεν θα βγουν 232 εκατομμύρια ευρώ όπως συνήθως αλλά 380, ενώ ο νικητής θα λαμβάνει περίπου 10.000.000 μόνο για τον τελικό. Όλα αυτά θα ισχύσουν για την επόμενη τριετία.

Με τα τωρινά δεδομένα κάθε ομάδα που συμμετέχει στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή της Ευρώπης λαμβάνει το λιγότερο 8,6 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους όπως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά, τα αποτελέσματα και τα πριμ πρόκρισης.

Τάσος Καπετανάκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.