Eίχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντύσελντορφ

αεροπλανοΑεροσκάφος της Germanwings που είχε απογειωθεί από τη Βαρκελώνη με προορισμό το Ντύσελντορφ συνετρίβη στη νότια Γαλλία, στις γαλλικές Άλπεις. Δεν υπάρχουν επιζώντες δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Στο αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, επέβαιναν 142 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, σύμφωνα με τον τοπικό βουλευτή Κριστόφ Καστανέ που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ και χάθηκε από τα ραντάρ στις 11:00 ώρα Γαλλίας.

Σύμφωνα με τη Le Monde το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 10:47 (τοπική ώρα).

«Οι συνθήκες συντριβής του αεροπλάνου δείχνουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους 184 επιβαίνοντες» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ενώ πρόσθεσε ότι η πρόσβαση στο σημείο συντριβής είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα», δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Η Germanwings είναι η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία του ομίλου της Lufthansa.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.