Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε ανατροπές στο Ασφαλιστικό -Τι θα αλλάξει σε συντάξεις και εφάπαξ

24 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΤΑΜΕΙΟ - ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ- ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Μίνι πακέτο παρεμβάσεων που στόχο θα έχει το νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού, μελετά η κυβέρνηση.

Οι μειώσεις στις συντάξεις αποκλείονται, ωστόσο, σύμφωνα με «Το Εθνος» αναμένεται να γίνουν κάποιες μειώσεις στα εφάπαξ, μικρότερες, όμως, σε σχέση με αυτές που υπολογίζονταν ότι θα γίνουν με βάση το προηγούμενο καθεστώς.

Τα πέντε θέματα που η κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι είναι τα εξής:

  • Ενοποίηση των Ταμείων και δημιουργία τριών νέων (για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες)
  • Περιορισμός των πρόωρων συντάξεων, είτε με λίγα χρόνια ασφάλισης είτε σε μικρή ηλικία. Ο περιορισμός αναμένεται να γίνει με την επιβολή αντικινήτρων, όπως πέναλτι στο ποσό της σύνταξης ή του εφάπαξ, περιορισμός των εθελούσιων, αλλά και κίνητρα για τη συνέχιση της εργασίας σε ότι αφορά τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ.
  • Αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας των Ταμείων.
  • Αντιμετώπιση εισφοροδιαφυγής, με κίνητρα στους ελεύθερους επαγγελματίες για συνέχιση εισφορών και ενίσχυση των ελέγχων.
  • Στον αντίποδα η ελληνική πλευρά αρνείται να εφαρμόσει διατάξεις, όπως ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που οδηγούν σε περικοπές συντάξεων, αλλά ως το καλοκαίρι θα έρθει και ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων.

This entry was posted on Τρίτη, 24 Μαρτίου, 2015 at 12:08 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply