Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ Γ.Α.Κ. – ΑΡΧΕΙΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

23 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

παιδια 5
Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών έχουν τη χαρά να δέχονται σχολικά τμήματα στα πλαίσια της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η δραστηριότητα αυτή υπηρετεί ένα από τα βασικά καθήκοντα της υπηρεσίας μας, καθώς δίνει τη δυνατότητα της άμεσης επαφής του κοινού με το αρχειακό υλικό. Πολύ περισσότερο όταν αυτό το κοινό είναι τα παιδιά και η διαμόρφωση της αρχειακής συνείδησης και της αγάπης για την ιστορία βρίσκει «εύφορο» έδαφος.

παιδια 4

Τα προγράμματα μας που απευθύνονται τόσο σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ξεκίνησαν, μετά από την άριστη συνεργασία με την υπεύθυνη του Τμήματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με μαθητές δημοτικών σχολείων, οι οποίοι άκουσαν για την έννοια του αρχείου και την σημασία του στη διάσωση της ιστορίας του τόπου.

παιδια 2
Γνώρισαν το πρωτογενές τεκμήριο και την πορεία του μέχρι να φτάσει να βρίσκεται ταξινομημένο στους φακέλους του αρχειοστασίου.
Δούλεψαν πάνω σε τεκμήρια όπως εφημερίδες, φωτογραφίες, χάρτες και έγγραφα, κατασκεύασαν παζλ και ζωγράφισαν την μασκότ της υπηρεσίας μας, τον «ΑμανιταΓαΚη» μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Μάρθα Ματσαρίδου
Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών

This entry was posted on Δευτέρα, 23 Μαρτίου, 2015 at 18:34 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply