«Στόχος η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η ανάπτυξη»

ΓΙΟΥΝΚΕΡ«Η Ελλάδα θα λάβει από την ΕΕ 2 δις ευρώ για το 2015 για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα θα λάβει αυτά τα χρήματα όχι για την διάρθρωση ταμείων αλλά για την κοινωνική συνοχή» σημείωσε, τονίζοντας ότι «με αυτά τα κονδύλια θα δοθεί απάντηση στην ανεργία των νέων, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για την ενθάρρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Θα πρέπει να υπάρξει θετική ανταπόκριση σε επίπεδο ευρωπαϊκού συμβουλίου και υπ.ουργών Οικονομικών για να υιοθετηθούν τα κατάλληλα νομοθετικά κείμενα» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι έωςτα μέσα Ιουνίου θα μπει σε εφαρμογή αυτό το σύστημα για να εδραιωθεί η αναγκαία εγγύηση και του ιδιωτικου φορέα

Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι έγινε συζήτηση και για το διατλαντικό εμπόριο. «Πρέπει να μπούμε σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ» σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.