Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διαβάζοντας την Κάρμεν στη Βιβλιοθήκη Γρεβενών (εικόνες)

19 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

BIBLIOUHKH 6

Την Τρίτη, 10-3-2015 το πρωί τμήμα της πέμπτης τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών με τη δασκάλα τους, Μαρία Γκουγκούδη, παρακολούθησαν τη δράση πουοργανώσαμε στα πλαίσια της γνωριμίας με την όπερα.

Η εθελόντρια εκπαιδευτικός, Έλενα Τσαρσιώτη συζήτησε με τους μαθητές για την όπερα και τους ανάφερε για τα παραμύθια που έγιναν μπαλέτο.
Τα παιδιά μας εξέπληξαν με τις γνώσεις τους στη μουσική αγωγή γνωρίζοντας αρκετά κλασσικά παραμύθια που χορεύουν.

BIBLIOUHKH 3Η Έλενα στη συνέχεια τους διάβασε την Κάρμεν, που συνοδευόταν από τη μουσική του και κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, εκτυλίχτηκε ένα παιχνίδι ερωτήσεων.
Όταν πλησιάζαμε στο τέλος της ιστορίας, αφήσαμε τη φαντασία των παιδιών να την ολοκληρώσει. Η πλειοψηφία των μαθητών έδωσε ένα αισιόδοξο-εφάνταστο τέλος. Αν και τους ενημερώσαμε για το πώς πραγματικά τελειώνει η ιστορία της Κάρμεν, οι μαθητές προτίμησαν να διατηρήσουν στη μνήμη τους το δικό τους φινάλε.

BIBLIOUHKH 2

BIBLIOUHKH 1
Μπαίνοντας στους ρόλους των ηρώων τα παιδιά κατασκεύασαν ”το κουτί” που ήταν μικρογραφία μιας θεατρικής σκηνής. Δούλεψαν με πολύ ενθουσιασμό φτιάχνοντας και χρωματίζοντας τα κουστούμια των πρωταγωνιστών της όπερας, ενώ στη συνέχεια τα τοποθέτησαν στη σκηνή που θύμιζε αληθινή αυλαία όπερας.

Μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι με την ολοκλήρωση της δράσης. Τα παιδιά στο χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους ξεφύλλισαν πολλές ιστορίες μπαλέτου που υπάρχουν στο υλικό της βιβλιοθήκης.

BIBLIOUHKH 5

This entry was posted on Πέμπτη, 19 Μαρτίου, 2015 at 23:33 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply