Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καστοριά: Σύσκεψη για το σχέδιο δράσης της τουριστικής ανάπτυξης

16 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

untitled3Η Εταιρεία Τουρισμού πραγματοποίησε σύσκεψη την Πέμπτη 12 Μαρτίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς με αντικείμενο συζήτησης το σχέδιο δράσης της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής που θα αναπτυχθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό άξονα ανάπτυξης και αποτελεί έναν προφανή οικονομικό στόχο για την περιοχή μας
untitled5Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Κώττας και ο Διευθυντής της εταιρείας κ. Θεόδωρος Χαρτοματσίδης αφού ενημέρωσαν σχετικά με τη λειτουργία και τους καταστατικούς σκοπούς της εταιρείας τουρισμού, ανέφεραν στους παρευρισκομένους ότι η Εταιρεία έχει ξεκινήσει τις συναντήσεις της από τα Γρεβενά, και θα τις ολοκληρώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στις Π.Ε. Φλώρινας και Κοζάνης, ώστε να ληφθούν υπόψη μέσα από διαβούλευση οι απόψεις όλων των φορέων στον σχεδιασμό των δράσεων και στην υλοποίηση του προγράμματος προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
untitled2
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Πολιτισμού Τουρισμού και Αθλητισμού Παύλος Τσότσος κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε χαρακτηριστικά «Εργαζόμαστε με περιφερειακή συνείδηση και μοναδικό στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Το λόγο πήραν όλοι οι παρευρισκόμενοι οι οποίοι αναφέρθηκαν στις εμπειρίες τους και κατέθεσαν τις προτάσεις τους σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν. Επιπλέον, καταγράφηκαν προτάσεις που αφορούν έργα υποδομής, αλλά και την ανάγκη στήριξης πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων εκδηλώσεων που αφορούν τους Δήμους αλλά και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς με τον τουρισμό μεταξύ των οποίων η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Αμαλία Κούσκουρα, ο Δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ο Δήμαρχος Νεστορίου Πασχάλης Γκέτσιος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι όλων των Δήμων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κοζάνης και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Τουρισμού Ματθαίος Καλαιτζόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης, εκπρόσωποι του Ε.Β.Ε. Καστοριάς, ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Μιχαηλίδης Ιορδάνης, ο πρόεδρος του συνδέσμου καταλυμάτων Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασιλείου Θεόδωρος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
untitled1

Η επόμενη αντίστοιχη συνάντηση έχει προγραμματιστεί στην Π.Ε. Φλώρινας την Τρίτη 24 Μαρτίου.

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2015 at 20:13 and is filed under ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply