Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.: Επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου “Στρουμφάκια”

16 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

στρουμφακιαΤο Περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ.), ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Πρότυπου Παιδικού Σταθμού – Νηπιαγωγείου ”Στρουμφάκια” για μια επιμορφωτική συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, προκειμένου να συμβάλλει στην κατάρτιση τους.

Ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο ”Στρουμφάκια” ως οικολογικό σχολείο, αναπτύσσει δράσεις για την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά νηπιακής και προσχολικής ηλικίας. Για την σχολική χρονιά 2014-2015 στόχος του είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για τα δάση της περιφέρειας μας ώστε να μάθουν για αυτά μέσα από εικόνες, αλλά και βιωματικά μέσα από οργανωμένες διαδρομές.

Έτσι την Πέμπτη 12 Μαρτίου στα γραφεία του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ, Δασολόγος κ. Δημήτρης Τσίμπλινας, παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου, το ρόλο και τις λειτουργίες του δάσους, την πανίδα και δασική βλάστηση της περιοχής μας και τέλος δασικές διαδρομές στη Δυτική Μακεδονία.

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Δ.Μ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, θα είναι αρωγός και θα ενισχύει την προσπάθεια κάθε φορέα, που αποβλέπει στην ανάπτυξη του βιοτικού και πολιτιστικού επιπέδου του πληθυσμού της περιοχής, καθώς και στην καλύτερη χρησιμοποίηση των διατιθέμενων φυσικών πόρων και μέσων.


ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Πανδώρας 2 , Κοζάνη 50100
τηλ/fax: 2461026443

This entry was posted on Δευτέρα, 16 Μαρτίου, 2015 at 18:52 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply