Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τη Γαλλία ο 12χρονος που σκοτώνει όμηρο σε βίντεο των τζιχαντιστών

15 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΤΖΙΧΑΝΤ
Από συμμαθητές του στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία αναγνωρίστηκε το παιδί που μοιάζει να σκοτώνει έναν αιχμάλωτο σ’ ένα βίντεο εκτέλεσης που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ένας γάλλος εκπαιδευτικός αξιωματούχος.

Οι μαθητές «αναγνώρισαν έναν από τους συμμαθητές τους, όμως πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», δήλωσε χθες, Παρασκευή, ο επιθεωρητής εκπαίδευσης στο νομό Άνω Γκαρόν Ζακ Καγιό.

Ο ίδιος δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες από πηγές σύμφωνα με τις οποίες το παιδί, το οποίο φέρεται ότι είναι περίπου 12 ετών και έχει βιντεοσκοπηθεί να εκτελεί με πιστόλι έναν Άραβα Ισραηλινό που παρουσιάζεται ως κατάσκοπος, είναι πράγματι ο προγονός του Σάμπρι Εσίντ, ενός συγγενή του Μοχάμεντ Μεράχ, του φονιά της Τουλούζης.

Ο Μεράχ είχε σπείρει τον τρόμο στη Γαλλία σκοτώνοντας από τις 11 ως τις 19 Μαρτίου 2012 τρεις στρατιωτικούς και στη συνέχεια τρία παιδιά και έναν εκπαιδευτικό σ’ ένα εβραϊκό σχολείο.

Τα παιδιά είδαν το βίντεο την Τετάρτη και το σχολείο δημιούργησε «ήδη από την Πέμπτη ένα πλαίσιο ψυχολογικής υποστήριξης» για τους μαθητές, επειδή «τα παιδιά είναι σοκαρισμένα», δήλωσε ο Καγιό.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικούς ιστότοπους, ένα μικρό αγόρι σκοτώνει με μια σφαίρα στο μέτωπο έναν άνδρα ο οποίος παρουσιάζεται ως ο Άραβας Ισραηλινός Μουχάμαντ Σαΐντ Ισμαήλ Μουσάλαμ. Στη συνέχεια πυροβολεί επανειλημμένα το πτώμα του.

Δίπλα του ένας τζιχαντιστής αναφέρεται μιλώντας στα γαλλικά στην πρόσφατη επίθεση με στόχο εβραίους στη Γαλλία και απειλεί με επιθέσεις τους Ισραηλινούς και ότι θα καταλάβει την Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με μια πηγή, ο τζιχαντιστής είναι ο Σάμπρι Εσίντ, «ετεροθαλής αδελφός» του Μοχάμεντ Μεράχ μετά το γάμο του πατέρα του, του Μοχάμεντ Εσίντ, με τη μητέρα του φονιά και το παιδί φέρεται ότι είναι γιος της συζύγου του Σάμπρι Εσίντ.

Σύμφωνα με τον επιθεωρητή της γαλλικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της έκτης τάξης στο κολέγιο Βοκελέν της Τουλούζης είχαν γνωρίσει το παιδί όταν πήγαιναν ακόμη στο Δημοτικό σχολείο του Βερζέ, επίσης στην Τουλούζη, στην ίδια λαϊκή συνοικία Μιράιγ.

«Υπάρχει ένα παιδί που από τις 14 Μαρτίου 2014 δεν πηγαίνει πλέον σχολείο στο Βερζέ, αλλά δεν έχω περισσότερα στοιχεία», πρόσθεσε ο Καγιό.

Η οικογένεια του 31χρονου Σάμπρι Εσίντ είναι ύποπτη ότι την άνοιξη του 2014 εγκατέλειψε τη συνοικία Μιράιγ της Τουλούζης για να μεταβεί στη Συρία. Από δικαστική πηγή έγινε γνωστό πως η γαλλική δικαιοσύνη άρχισε την Πέμπτη έρευνα για δολοφονία.

αμπε

This entry was posted on Κυριακή, 15 Μαρτίου, 2015 at 23:03 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply