Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ευχάλαιο στο Έξαρχο Γρεβενών από τον Μητροπολίτη Γρεβενών κκ Δαβίδ

8 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

εξαρχοςΤην Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 στις 5 το απόγευμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών κ. Δαβίδ στο πλαίσιο της πνευματικής προετοιμασίας των πιστών για την Τεσσαρακοστή θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο νεόδμητο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Εξάρχου Γρεβενών.

Προηγούμενη παρουσία του Δεσπότη στο χωριό μας ήταν στις 17/1/2015.

Ο αγιασμός του ναού και η πρώτη θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε από τον εκλιπόντα ιερέα ( 24/2/2014) Δαφνερού κ. Βασίλειο Λαζαρίδη στις 11/2/2007.

εξαρχος 2Σήμερα η ενορία του Εξάρχου είναι κενή και εξυπηρετείται από τον ιερέα του Χρωμίου κ. Παρασκευά Τσενικλίδη, ο οποίος έχει επιφορτισθεί και τα ιερατικά καθήκοντα της ενορίας Δαφνερού.

Οι ενορίες Χρωμίου και Δαφνερού εκκλησιαστικά ανήκουν στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών καθ΄ότι οι οικισμοί στο παρελθόν διοικητικά ανήκαν στην Επαρχία Γρεβενών.

Καλούμε όλους τους ενορίτες του χωριού και τους πιστούς των όμορων οικισμών να παραβρεθούν στην ακολουθία του Αρχιερατικού Ευχελαίου.

Βασίλης Αποστόλου

This entry was posted on Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2015 at 21:09 and is filed under ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply