Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Άγνωστες «χρήσεις» του φούρνου μικροκυμάτων

8 Μαρτίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε
μικροκυματων φουρνοσ
Αυτή η τυχαία ανακάλυψη, που εμφανίσθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’40, μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα εκτός από το να ζεσταίνει το φαγητό μας!

Απολυμάνετε τα σφουγγάρια σας

Αν βάλετε το σφουγγάρι των πιάτων στο φούρνο μικροκυμάτων, τότε έχετε καταφέρει να σκοτώσετε το 99,9% των μικροβίων (και περίπου το 99,8% του E. coli και της σαλμονέλας).

Εμποτίστε τα σφουγγάρια σας με νερό και βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα.

Μαλακώστε το μπαγιάτικο ψωμί

Αν το ψωμί που αγοράσατε πριν δύο ημέρες είναι αρκετά σκληρό για να το μασήσετε, τότε μπορείτε να το τυλίξετε με μια υγρή πετσέτα και να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Η υγρασία από την πετσέτα θα εμποτίσει το ψωμί και θα το μαλακώσει.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο χωρίς τον πόνο

Βάλτε το σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα και θα τότε θα μπορέσετε να το ξεφλουδίσετε πολύ πιο εύκολα. Ότι ο ατμός διασπά το δεσμό μεταξύ της φλούδας και του δέρματος.

Πάρτε όλο τον χυμό από τα εσπεριδοειδή

Πριν την παρασκευή χυμού από πορτοκάλι ή λεμόνι, βάλτε τα φρούτα άκοπα στον φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Ο φούρνος μικροκυμάτων θα καταστήσει ευκολότερο το στύψιμο και θα σας βοηθήσει να πάρετε όλο το χυμό του φρούτου.

Και λίγη ιστορία!

Ο φούρνος μικροκυμάτων ανακαλύφθηκε την δεκαετία του 40, από τον μηχανικό Percy Spencer κατά τη διάρκεια της δοκιμής ενός νέου κενού σωλήνα για τα συστήματα ραντάρ. Ο Spencer παρατήρησε ότι μια καραμέλα που είχε στην τσέπη του έλιωσε. Συνέχισαν πειράματα με ποπ κορν και ένα αυγό τα οποία απέδειξαν τη μεγάλη δύναμη του magnetron. Οι εργαζόμενοι της Raytheon του έδωσαν το παρατσούκλι Speedy Weenie. Η πρώτη συσκευή χτύπησε τα καταστήματα το 1967. Μέχρι το 1975, τα μικροκύματα ξεπέρασαν τις κουζίνες αερίου.

neadiatrofis

This entry was posted on Κυριακή, 8 Μαρτίου, 2015 at 22:09 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply