Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αποχωρεί από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο Κουβέλης

28 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΚΟΥΒΕΛΗΣΤην πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Αγίου Κωνσταντίνου.


Στην εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης, προτείνοντας την διαξαγωγή συνεδρίου, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος δεν θα θέσει υποψηφιότητα το Μάιο για την ηγεσία της Δημοκρατικής Αριστεράς. Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων του ο κ. Κουβέλης αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν απογοητευτικό με αποτέλεσμα πλέον οριακά η ΔΗΜΑΡ να παλεύει για την πολιτική της επιβίωση.

Ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε ότι οι βασικές ιδέες της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπως διατυπώθηκαν στην ιδρυτική διακήρυξη «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός – Αριστερός Ευρωπαϊσμός – Μεταρρυθμιστική Στρατηγική – Οικολογική Εγρήγορση», παραμένουν αναγκαίες για την προοδευτική κοινωνική εξέλιξη.

«Κρίσιμη παράμετρος για την εκλογική μας καθίζηση ήταν ότι η πλειονότητα των πολιτών εκτίμησε ως ανεπιτυχή τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Προσωπικά, νιώθω την ευθύνη της ήττας. Μένω στη θέση μου έως το συνέδριο ώστε να λειτουργήσουν οι προβλεπόμενες εσωκομματικές διαδικασίες και το κόμμα να πορευτεί συντεταγμένα. Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου».

Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, υπέβαλε και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα προς το ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις από εδώ και στο εξής, η μία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να ασκεί την πολιτική που ασκεί σήμερα και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να βρω τον λόγο συνέχισης ύπαρξης του κόμματος. Για να είμαι ξεκάθαρος, αυτό θεωρώ ως πιο πιθανόν να συμβεί. Υπάρχει όμως και η περίπτωση στο μέλλον, της ρήξης, εξόδου από ευρώ και μίας νέας εθνολαϊκής συμμαχίας. Τότε θεωρητικά θα είχε νόημα η ύπαρξη της ΔΗΜΑΡ. Όμως και σε αυτή την περίπτωση η κοινωνία δεν θα στραφεί στην ΔΗΜΑΡ καθώς έχει απαξιωθεί μετά τα εκλογικά αποτελέσματα» σημείωσε ο Θ. Θεοχαρόπουλος.

This entry was posted on Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου, 2015 at 21:17 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply