Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γερμανία δύο ταχυτήτων. Η φτώχεια χτυπά την πόρτα της Μέρκελ

21 Φεβρουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

V λεφταΣτη Γερμανία της ανάπτυξης, αυξάνεται η φτώχεια. Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες στέρησης στην χώρα της Μέρκελ

Μπορεί η Γερμανία, να προσπαθεί να επιβάλλει το οικονομικό της μοντέλο στην Ευρώπη, της οποίας αποτελεί την ατμομηχανή, ωστόσο τα στοιχεία για τη φτώχεια στη χώρα, προκαλούν έντονη ανησυχία.

Σύμφωνα με ετήσιο δελτίο του Ινστιτούτου Paritaetische Wohlfartsverband για τη φτώχεια στη Γερμανία. H μελέτη δείχνει άνοδο της φτώχειας, παρά το γεγονός ότι η γερμανική οικονομία αναπτύσσεται και η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Το ποσοστό φτώχειας στη Γερμανία αυξήθηκε από 15% το 2012 σε 15,5% το 2013, έτος που αφορά η έρευνα. Συνολικά, ο αριθμός των φτωχών στη Γερμανία υπολογίζεται στα 12,5 εκατομμύρια.

Ελαφρώς χαμηλότερη από τον μέσο όρο αλλά με ιδιαίτερες αυξητικές τάσεις καταγράφεται η φτώχεια στις μεγάλες ηλικίες. Η παιδική φτώχεια παρουσιάζει επίσης αυξητικές τάσεις, φθάνοντας το 19,2%, δηλαδή αφορά σχεδόν ένα στα πέντε παιδιά.

H αύξηση της φτώχειας στη χώρα, σημειώνεται σε μια περίοδο οικονομικής ανάπτυξης, καθώς σύμφωνα με την έκθεση, πολλές θέσεις εργασίας στη Γερμανία, προσφέρουν μισθούς πείνας και επομένως την ώρα που η ανεργία μειώνεται δεν ισχύει το ίδιο και για τη φτώχεια.

news247

This entry was posted on Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, 2015 at 22:49 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply