ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΗ ΓΛΙΤΩΝΕΙ
στρος-κανΕυχάριστα νέα για τον Ντομινίκ Στρος-Καν περιείχε η αγόρευση του εισαγγελέα στο ποινικό δικαστήριο της Λιλ, ο οποίος πρότεινε την «ξεκάθαρη και απλή» αθώωση του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ από την κατηγορία της μαστροπείας και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε οργανωμένο δίκτυο πορνείας.

«Σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία υπέρ και εις βάρος του κατηγορουμένου, θεωρώ ότι ούτε τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση ούτε από τις καταθέσεις δεν επέτρεψαν να τεκμηριωθεί η ενοχή του κ. Στρος-Καν» ανέφερε ο εισαγγελέας Φρεντερίκ Φεβρ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κακή φήμη του κατηγορούμενου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής.

Ενώ ο εισαγγελέας αγόρευε, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ καθόταν με σταυρωμένα χέρια στο έδρανο και άκουγε προσεκτικά. Η πρόταση της εισαγγελίας καθιστά λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί ο 65χρονος άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός. Η δίκη θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης την Τετάρτη, ωστόσο δεν αναμένεται να εκδοθεί ετυμηγορία σύντομα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Στρος-Καν δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι γνώριζε πως συμμετείχαν ιερόδουλες στις ερωτικές βραδιές στις οποίες κι εκείνος έπαιρνε μέρος.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.