ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ-ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Αναπτυξιακή Γρεβενών σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών, την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, τους Μανιταρόφιλλους Ελλάδας, τους Μανιταρόφιλους Δυτικής Μακεδονίας και το Μουσείο Μανιταριού Λάβδας διοργανώνει το αποκριάτικο Μανιταρογλέντι την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου Γρεβενών, ώρα 11:00

Η ΑνΓρε συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Το διατοπικό σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» είναι ένα σχέδιο συνεργασίας στο οποίο συμμετέχουν 20 ΟΤΔ LEADER της Ελλάδας με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία», του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER Άξονας 4 ΠΑΑ 2007-2013.

Το Σχέδιο αφορά στην ανάδειξη των εκλεκτών γεύσεων με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης. Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού είναι το Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», που θα συστήσουν οι ΟΤΑ και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδος. Το Δίκτυο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα.

Για τον τόπο μας το άγριο αυτοφυές μανιτάρι Γρεβενών αποτελεί εκλεκτό προϊόν και προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας για τον τόπο μας το οποίο οφείλουμε να διασφαλίσουμε και να προωθήσουμε. Το μανιταρογλέντι της αποκριάς αποτελεί πλέον μια εκδήλωση θεσμό η οποία πραγματοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην πόλη μας και συνδέει άρρηκτα τη γαστρονομία με την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάδειξη των τοπικών γεύσεων μας. Τα παραπάνω αποτελούν κύριους στόχους του σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» και θα αναδείξουν πλήρως το μανιτάρι μαγειρεμένο με πολλούς τρόπους (μανιταρόσουπα, μανιατρόπιτα, μανιτάρι σνίτσελ κλπ) ενώ θα συνδυάζεται με το εξαιρετικής ποιότητας τοπικό κρασί και αρτοσκευάσματα.

Η συγκεκριμένη δράση είναι η πρώτη από τις δράσεις που έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Γρεβενών στο πλαίσιο υλοποίησης του διατοπικού σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», στη διάρκεια του έτους θα ακολουθήσουν και άλλες για την ανάδειξη των τοπικών μας γεύσεων μέσα από φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπομπές ενώ θα πραγματοποιηθεί και τοπική εκδήλωση προβολής και παρουσίασης του έργου και των δυνατοτήτων του.

Κοπιάστε στο τραπέζι μας.

Κοπιάστε να γευτείτε τις δικές μας Γρεβενιώτικες εκλεκτές γεύσεις.
ANGRE DIATROFH

Για την Αναπτυξιακή Γρεβενών

Γεώργιος Δασταμάνης
Πρόεδρος ΑνΓρε & ΟΤΔ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.