ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΠΑΝΑΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ-ΛΑΟΥ
πανουσηςΤις προτεραιότητες του τομέα του που είναι η δημόσια τάξη, με έμφαση στον αστυνομικό τις γειτονιάς, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας την ανανέωση του στόλου των σωμάτων ασφαλείας και της πυροσβεστικής αλλά και την εξεύρεση τον σχετικών κονδυλίων, εξέθεσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Πανούσης.

«Έχουμε αποδεσμεύσει αστυνομικούς από πάρεργα, και υπάρχουν 3500 ακόμη περιπτώσεις αξιολόγησης φρούρησης μη πολιτικών προσώπων» είπε ο Υπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, και προανήγγειλε ότι θα βγουν συνολικά «1500 αστυνομικοί στο δρόμο» ενώ θα υπάρξει και ανανέωση στο στόλο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. Όπως ανέφερε, επέστρεψαν ήδη 500 αστυνομικοί από τη φύλαξη πολιτικών προσώπων, ενώ σημείωσε ότι η Αστυνομία πληρώνει 20 εκατ. για νοίκια στον στρατό και το Δημόσιο.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι θα δημιουργηθεί Ινστιτούτο Αντιεγκληματικής Πολιτικής και ανακοίνωσε την ίδρυση Δικαστικής Αστυνομίας που θα υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, την επαναφορά του «αστυνομικού της γειτονιάς» με 238 αστυνομικούς, την αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου για πάταξη της διαφθοράς και την αποδέσμευση αστυνομικών από πάρεργα.

Αναφερόμενος δε, στο κόστος των εξαγγελιών του, τις περισσότερες τις χαρακτήρισε θεσμικές ενώ «όπου υπάρχει επιβάρυνση θα καλύπτεται από ευρωπαϊκά κονδύλια και το ΕΣΠΑ» δήλωσε.

«Οι αστυνομικοί θέλουν να συμφιλιωθούν με τον λαό» και «η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να κατανοήσει ότι η συλλογική δράση δεν αποτελεί παράγοντα διατάραξης της δημόσιας τάξης», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία «θα αντιμετωπίσει δραστικά περιπτώσεις αναταραχής», γνωρίζοντας όμως ότι «δεν είναι εχθρός της Αστυνομίας ο κάθε διαδηλωτής». «Οι επιτυχίες της Αστυνομίας ανήκουν στην Αστυνομία. Για τις αποτυχίες την ευθύνη έχω εγώ» πρόσθεσε ο κ. Πανούσης.

Αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο κ. Πανούσης τόνισε ότι «η Βουλή οφείλει να συζητήσει την πολιτικο-οικονομική πλευρά της» και υπογράμμισε την ανάγκη της συζήτησης «ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται να μην είναι μόνο ποινικά».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.