H?`- ?U??S P????????`?Q??  (EUROKINISSI/É?Ï???Q??)Επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής περιπολικό της Τροχαίας στην οδό Τοσίτσα στα Εξάρχεια.

Κουκουλοφόροι έκαψαν ολοσχερώς το όχημα της αστυνομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, ξυλοκόπησαν τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι έφυγαν τρέχοντας από το σημείο για να σωθούν.

Όλα ξεκίνησαν στις 23:00, όταν ταξί συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στην οδό Τοσίτσα και οι δύο οδηγοί κάλεσαν την Τροχαία να καταγράψει το περιστατικό. Μόλις το όχημα της Τροχαίας έφτασε στο σημείο, δέχτηκε την επίθεση από οργανωμένη ομάδα κουκουλοφόρων που βρισκόταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Οι δράστες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι υπάρχει φόβος εγκλωβισμού και έτσι άνοιξαν τις πόρτες και άρχισαν να τρέχουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς.

Στα Εξάρχεια επικρατεί ένταση καθώς επιχειρούν στην περιοχή διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες της ομάδας Δέλτα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχουν αυτή την ώρα συγκρούσεις ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς, που κάνουν χρήση χημικών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές στη ΓΑΔΑ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά επί της νέας πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ που εκδηλώνονται επεισόδια στα Εξάρχεια και αποτελεί ένα πρώτο «κρας τεστ» για το νέο δόγμα αστυνόμενυσης που θέλει να εφαρμόσει ο Γιάννης Πανούσης.

huffingtonpost

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.