Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την κατάργηση υπηρεσίας – φάντασμα ζητούν οι Ειδικοί Φρουροί

Φεβρουάριος 3rd, 2015 by Χρήστος Μίμης

Επιστολή του σωματείου τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης

ματΓια την λειτουργία μιας υπηρεσίας την οποία χαρακτηρίζουν ως «Φρανκεστάιν» και «φάντασμα» ενημέρωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών

Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ. Ε. Φ. Ε. Α. Α) σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Όπως λένε χαρακτηριστικά «σπεύδουμε να σας ενημερώσουμε για μια υπηρεσία υποψιασμένοι ότι έως τώρα δεν έχετε πληροφορηθεί την ύπαρξή της, την ΟΜ. ΕΤ, στην οποία «βαφτίζουν» ως Υ.Α.Τ. εργαζόμενους άλλων υπηρεσιών, οι οποίοι εκτός από τα οργανικά τους καθήκοντα έχουν και δεύτερα καθήκοντα, ίδια με εκείνους που εξοπλίζονται και εκπαιδεύονται μόνο γι’ αυτά. Εκτιμούμε ότι η στιγμή της ενημέρωσης σας για αυτή θα είναι παράλληλα και το σταμάτημα της παράτυπης λειτουργίας της».

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Ειδικών Φρουρών αναφέρουν προς το «Βήμα» ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια και στελεχώνεται μόνο σε περίπτωση λήψης μέτρων ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για πορείες ή συγκεντρώσεις που βάση σχεδιασμού χρειάζεται ενίσχυση των διμοιριών των ΜΑΤ.
Όπως λένε χρησιμοποιούνται αστυνομικοί άλλων υπηρεσιών στους οποίους «χρεώνουν» κράνος, ασπίδα και γκλομπ και τους αναθέτουν καθήκοντα για τα οποία δεν έχουν κατάλληλη εκπαίδευση.
Σημειώνουν ακόμη πως το συγκεκριμένο ζήτημα το ΣΕΦΕΑΑ το έχει θέσει κατ΄ επανάληψη στις πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει περί επανεξέτασης εν τούτοις δεν έχει γίνει κάτι.
Για τα όσα συνέβησαν το Σάββατο το απόγευμα το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής «δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία, το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε μετά το πέρας της εργασίας τους να επιστρέψουν στην δουλειά τους με οχήματα τα οποία ήταν κατάστικτα ύβρεων και απειλών, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα Μ. Μ. Ε.»

Επιπλέον στην επιστολή προς τον κ. Πανούση οι συνδικαλιστές σημειώνουν ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «δεν γνωρίζουμε αν η Αστυνομία που «παραλαμβάνετε» θα ήταν η Αστυνομία που πρέπει να αλλάξει και πρέπει να μεταρρυθμίσετε στον ίδιο βαθμό, αν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ελεύθερη και απρόσκοπτη στη δράση της και όχι τόσο ασφυκτικά εναγκαλισμένη με την εκάστοτε Πολιτική ηγεσία. Η αντίληψη που επιβεβαιώνεται από τις πρακτικές του παρελθόντος ότι η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί «την κότα που παράγει χρυσά αυγά», δηλαδή εξασφαλίζει πολιτική ανάδειξη ή εκλογή, την αποπροσανατολίζει από τον στόχο της και την καθιστά «παρία» του έργου και της αποστολής της».
Τονίζουν ακόμη ότι «η υπερβολή στην δράση της Αστυνομίας, αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος των κατά καιρούς προσώπων που εντέλλονται την επιχειρησιακή αντιμετώπιση γεγονότων κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχει πολλάκις καταγγελθεί από το Σ. Ε. Φ. Ε. Α. Α με σκληρό τρόπο αλλά και από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων».
Και προσθέτουν: «Κάποιες υπηρεσίες και κάποιες επιχειρησιακές δράσεις τις δημιούργησε η ανάγκη να ανταποκριθούν σε έκνομες ενέργειες με μέσα με τρόπο και συχνότητα πρωτοφανή, ανάγκη να προστατευθούν πρόσωπα και περιουσίες από φωτιά, σίδερο και ξύλο. Φρονούμε λοιπόν ότι πρώτα θα πρέπει να καταργήσουμε τους λόγους, τις αφορμές τα φαινόμενα που ανάγκασαν την Αστυνομία να προσαρμοστεί και να τα αντιμετωπίσει και μετά να τροποποιήσουμε τις λειτουργίες με τις οποίες η Αστυνομία τα αντιμετωπίζει».

Τέλος για τη ΔΙ. ΑΣ. επισημαίνουν ότι υπηρεσίες σαν αυτή είναι τραγικό να παραπαίουν γιατί οι υπηρετούντες συνάδελφοι δεν έχουν τα απαραίτητα για ασφαλή υπηρεσία και τα μέσα να παροπλίζονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να συντηρηθούν ή δεν φιλοτιμήθηκε ακόμη κάποιος επιχειρηματίας να «ελεήσει» τις υπηρεσίες αυτές.

tovima

This entry was posted on Τρίτη, Φεβρουάριος 3rd, 2015 at 19:09 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply