Δικαιώθηκαν τέσσερεις ειδικοί φρουροί που διεγράφησαν λόγω δερματοστιξίας

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣTo τατουάζ που μπορεί να έχουν οι ένστολοι δεν αποτελεί κριτήριο για την ένταξή τους στο σώμα.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με άλλες τρεις αποφάσεις του έκρινε ότι οι ένστολοι μπορεί να έχουν τατουάζ αρκεί να μην είναι σε εμφανή σημεία του σώματος τους και η απεικόνιση τους να μην προκαλεί.

Με το σκεπτικό αυτό οι ανώτατοι δικαστές δικαίωσαν τέσσερις ειδικούς φρουρούς οι οποίοι διεγράφησαν από τον πίνακα επιτυχόντων επειδή είχαν δερματοστιξία (τατουάζ).

Ειδικότερα, το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας αφού ερμήνευσε το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία, αποφάσισε ότι το τατουάζ «συνιστά λόγο αποκλεισμού του υποψηφίου από τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ειδικών φρουρών, εφόσον όμως αυτό είναι και με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής και επί πλέον οι σχετικές απεικονίσεις ως εκ του περιεχομένου τους είτε αναιρούν την επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα ουδετερότητα των υπαλλήλων του Δημοσίου, είτε προκαλούν κατά τρόπο ο οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους».

Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας «μόνη η ύπαρξη δερματοστιξίας δεν αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την σχετική διαδικασία επιλογής», αλλά απαιτείται να συντρέχουν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή να είναι με την ενδυμασία εξωτερικά εμφανής, κ.λπ.

Επομένως, καταλήγουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, πρέπει να γίνουν δεκτές οι προσφυγές των υποψηφίων ειδικών φρουρών και έτσι ανέπεμψαν τις υποθέσεις στο Διοικητικό Εφετείο για νέα κρίση.

το βήμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.