Πόσοι είναι ευχαριστημένοι και πόσοι δυσαρεστημένοι από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Τσίπρα
tsipras_poll
Θετικά για τη νέα κυβέρνηση τα μηνύματα της πρώτης δημοσκόπησης που γίνεται μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά, το 68% των πολιτών κρίνει ως θετική εξέλιξη την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ 1 στους 5 (ποσοστό 19%) την κρίνει αρνητικά.

Ακόμη, το 56% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτελέσμα,18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.

Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Πάντως, οι πολίτες δεν φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.

Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.
Σχετικά με τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, μεγάλη η απήχηση του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη. Το 60% θεωρεί τον κ. Βαρουφάκη σωστή επιλογή και 11% διαφωνεί.

Σε ότι αφορά την επιλογή του κ. Καμμένου στη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, 51% τη θεωρεί σωστή επιλογή και 36% λάθος επιλογή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.