Η Φώφη ΓεννηματάΤην εκλογή νέου προέδρου πριν τη διεξαγωγή του συνεδρίου, που προσδιορίστηκε για τον Μάιο, ζήτησε η Φώφη Γεννηματά -ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

«Αυτή είναι η διαδικασία που θα εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια και τη συλλογικότητα. Να ακολουθήσουμε τις καταστατικές διαδικασίες, πρώτα ηγεσία, μετά συνέδριο» είπε, απευθυνόμενη στον Ευ. Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Γιάννης Τούντας, από τους συνεργαζόμενους της Δημοκρατικής Παράταξης, υποστήριξε την ανάγκη ενός συνεδρίου επανίδρυσης και ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των συμβόλων και των τίτλων. Σχολίασε, δε, ότι η εκλογή ηγεσίας θα πρέπει να γίνει σε συνάρτηση με τις αποφάσεις του συνεδρίου.

Επίσης, ο Νίκος Μπίστης ανέφερε ότι ο τόπος χρειάζεται απεγνωσμένα ένα νέο ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που στα θεμέλιά του θα είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ αλλά και άλλες δυνάμεις του κατακερματισμένου σήμερα χώρου.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη που θα διεκδικήσουν την προεδρία να καταθέσουν εγκαίρως απόψεις και προτάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Έθνος, ο Ευ.Βενιζέλος άφησε αιχμές τόσο προς τους «δελφίνους» όσο και προς τον Γ.Παπανδρέου, λέγοντας: «Δεν σημαίνει ότι ο επόμενος αρχηγός παίρνει αυτομάτως τα προσόντα του προηγούμενου. Για φανταστείτε να είχα και εγώ τα προσόντα του προηγούμενου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.