Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στον Άρειο Πάγο μπορεί να προσφύγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για την υπόθεση υπεξαίρεσης

21 Ιανουαρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣΣτον Άρειο Πάγο, μπορεί να προσφύγει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που εκτίει ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών, στις φυλακές Διαβατών, για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα δημοτικά ταμεία.

Έξι μήνες μετά την ετυμηγορία του εφετείου, με την οποία καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης ο τέως δήμαρχος, ο άλλοτε γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, καθαρογράφτηκε, στο σύνολό της, η απόφαση και καταχωρήθηκε στο ειδικό βιβλίο, που τηρεί η γραμματεία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Έτσι, ο κ. Παπαγεωργόπουλος και οι άλλοι δύο καταδικασθέντες, μέσα στην προθεσμία που ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν αναίρεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, από ισόβια που του είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε τον κ. Λεμούσια, σε 13 χρόνια και 5 μήνες και τον κ. Σαξώνη σε 20 έτη και 6 μήνες.

aftodioikisi

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου, 2015 at 08:37 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply