Επικαλείται έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP)

ευρω«Το Grexit τρομάζει σήμερα λιγότερο από ό,τι πριν από τρία χρόνια» αναφέρει το περιοδικό
«Η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει σήμερα τα χρέη της δυσκολότερα από ό,τι πριν από τη διάσωση», παρά τη στήριξη δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με όσα γράφει το περιοδικό Focus, επικαλούμενο έρευνα του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEP), η οποία δημοσιεύεται στη Welt am Sonntag.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τρομάζει σήμερα λιγότερο από ό,τι πριν από τρία χρόνια», επισημαίνεται στο δημοσίευμα και τονίζεται ότι σύμφωνα με την μελέτη του CEP, «η Ελλάδα είναι σήμερα λιγότερο σε θέση να αποπληρώσει το εξωτερικό της χρέος από ότι ήταν το 2010».


Οι ερευνητές ότι «οι μεταρρυθμίσεις των περασμένων ετών και η τεράστια οικονομική βοήθεια ύψους 234 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν άλλαξαν τίποτα σε αυτό» και προσθέτουν ότι η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας πέφτει και πάλι από το 2013, ενώ προηγουμένως είχε βελτιωθεί από το 2010 μόνο για μία χρονιά.

Στην έρευνα που δημοσιεύεται επισημαίνεται ότι κύριος λόγος για την κατάσταση αυτή είναι η απελπιστική κατάσταση των επιχειρήσεων.


Επιπλέον, οι συντάκτες της μελέτης αμφισβητούν τη χρησιμότητα ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους: «Ένα κούρεμα χρέους θα αφορούσε μόνο στο υπάρχον δημόσιο χρέος. Δεν θα μπορούσε όμως να παραμερίσει την κεντρική αιτία της ελληνικής δυστυχίας, δηλαδή το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και θα απάλυνε τα ελληνικά προβλήματα μόνο βραχυπρόθεσμα».

prorothema

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.