Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προβάδισμα 3 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

30 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Κλείνει η “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

dhmoskopishΠροβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μείωση της διαφοράς από την ΝΔ στο 3% δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MARC για τον ALPHA, σε σχέση με το 3,5% που ήταν η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο κομμάτων στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας στις 23 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1% έναντι 25,1% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 6,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 6,3%, το «άκυρο, «λευκό» και η αποχή συγκεντρώνουν 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,6%.

Το 31,1% δηλώνει ότι από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,7% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 53,5% δηλώνει ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 33,4% «ελπίδα για κάτι καλύτερο». Επίσης, το 67,6% δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική. Θετικά στο ερώτημα αυτό απαντά το 27,6%.

Στο ερώτημα «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε σήμερα περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας;», το 29,7% απαντά «του Αντώνη Σαμαρά» και το 25% απαντά «του Αλέξη Τσίπρα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.017 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής από όλη την Ελλάδα.

news247

This entry was posted on Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:08 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply