Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κινεζική φραγή στο Gmail αποδίδεται στην κυβέρνηση

29 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

googleΗ υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google παραμένει εκτός λειτουργίας στην Κίνα από την Παρασκευή, και οι υποστηρικτές της ελευθερίας του λόγου υποψιάζονται ότι πρόκειται για έργο της κυβέρνησης.

«Πιστεύω πως η κυβέρνηση προσπαθεί να εξαλείψει την παρουσία της Google στην Κίνα ή ακόμα και να αποδυναμώσει την παρουσία της στο εξωτερικό» δήλωσε στο Reuters μέλος της οργάνωσης GreatFire.org.

«Φανταστείτε τι θα συμβεί αν οι χρήστες του Gmail αδυνατούν να επικοινωνήσουν με κινέζους πελάτες. Πολλοί άνθρωποι εκτός Κίνας ίσως αναγκαστούν να αντικαταστήσουν το Gmail με άλλη υπηρεσία» τόνισε.

Η λειτουργία Transparency Report («αναφορά διαφάνειας») της Google, η οποία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση προς τις υπηρεσίες της Google, καταγράφει απότομη πτώση της κυκλοφορίας στο Gmail από την Κίνα.

«Το κοιτάξαμε και δεν υπάρχει πρόβλημα από τη δική μας πλευρά» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη Σιγκαπούρη.

Σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Google στην Κίνα συνεχίζουν να εμφανίζουν διακοπές από τον περασμένο Ιούνιο, λίγο πριν από την 25η επέτειο της εξέγερσης στην πλατεία Τιενανμέν.

Οι χρήστες του Gmail δεν μπορούσαν να συνδεθούν στην υπηρεσία μέσω browser, μέχρι την Παρασκευή όμως είχαν τουλάχιστον τη δυνατότητα να συνδέονται μέσω των πρωτοκόλλων IMAP, SMTP και POP3, τα οποία λειτουργούν σε ειδικά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το Microsoft Outlook.

Η Κίνα είναι γνωστό ότι διαθέτει τον ισχυρότερο μηχανισμό λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, ωστόσο η κυβέρνηση υποστηρίζει τώρα ότι δεν ευθύνεται για τη φραγή στο Gmail. «Όπως πάντα, προσφέρουμε ένα ανοιχτό, διάφανο και καλό περιβάλλον για τις ξένες επιχειρήσεις στην Κίνα» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επιχειρήσεις, επισημαίνει το Reuters, μπορούν να παρακάμπτουν τη διαδικτυακή λογοκρισία χρησιμοποιώντας εικονικά προσωπικά δίκτυα VPN.

Η Google έχει προηγούμενα με το Πεκίνο, το οποίο έχει κατηγορήσει ευθέως για εισβολή σε λογαριασμούς χρηστών του Gmail και κλοπή εταιρικών μυστικών.

δολ

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2014 at 20:06 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply