Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γ.Παπανδρέου: Νέο κόμμα ολοταχώς, παρά τις διαμεσολαβητικές προσπάθειες

29 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣΠαρά τις συνεχείς διαμεσολαβητικές προσπάθειες ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Δευτέρας, οι επιτελείς του Ιδρύματος Ανδρέας Παπανδρέου εκτιμούν ότι οι λέξεις «Κίνημα» και «Αλλαγή» χωρούν στην ονομασία του νέου κόμματος και έχουν ήδη παραγγείλει λογότυπα.

Οι συσκέψεις με το επιτελείο του είναι τακτικές και αφορούν την εκλογική τακτική και τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων στη συγκρότηση των οποίων λέγεται ότι έχει ενεργή εμπλοκή ο Δημήτρης Ρέππας.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι πιέσεις που ασκούνται στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ είναι ασφυκτικές, αλλά η εικόνα δεν είναι αυτή που προσδοκούσε το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, τουλάχιστον όχι σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, εκδηλώνονται τριβές για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και για τα ψηφοδέλτια της Α’, Β’ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, καθώς αρκετοί από όσους λέγεται ότι θα ακολουθήσουν τον κ. Παπανδρέου δεν έχουν πιθανότητες εκλογής στις δικές τους περιφέρειες.

Και τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έγιναν προσπάθειες για να επιτευχθεί έστω την ύστατη ώρα η ενότητα της παράταξης.

Κατά την εφημερίδα, λέγεται ότι ο Κώστας Λαλιώτης συνομίλησε περισσότερες από μία φορές τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου προσπαθώντας να πετύχει το θαύμα -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η συζήτηση με τον πρώην πρωθυπουργό έγινε σε υψηλούς τόνους.

Σήμερα Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και η Φώφη Γεννηματά, για να οριστικοποιηθεί μεταξύ άλλων σε ποια περιφέρεια θα είναι υποψήφια -το πιθανότερο είναι ότι θα κατεβεί στη Β’ Αθήνας.

Στην Χαρ.Τρικούπη καταστρώνουν την προεκλογική τακτική τους  και θεωρούν ότι πλέον δύσκολα θα αλλάξει η τροπή των πραγμάτων.

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου, 2014 at 16:12 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply