Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέντε άγνωστες αλήθειες για τα αποσμητικά

23 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Είναι από τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες.

APOSMHTIKOΤο αποσμητικό μας βοηθάει να μειώσουμε την εφίδρωση στις μασχάλες και να απομακρύνουμε τη δυσοσμία του σώματος.

Είστε σίγουροι, όμως, ότι γνωρίζατε όλα όσα πρέπει για το αποσμητικό σας;

Δείτε πέντε αλήθειες για αυτό, που, ίσως, σας ξαφνιάσουν:

Το αποσμητικό σκοτώνει τα βακτήρια

Ο ιδρώτας είναι σχεδόν άοσμος. Αυτό που δημιουργεί την άσχημη μυρωδιά είναι τα βακτήρια που βρίσκονται στην επιδερμίδα και σε αυξημένες συγκεντρώσεις σε ορισμένα σημεία του σώματος, όπως οι μασχάλες. Το αποσμητικό περιέχει αντιβακτηριακούς παράγοντες που εξουδετερώνουν αυτά τα βακτήρια.

Το αποσμητικό περιορίζει, αλλά δεν σταματάει την εφίδρωση

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), τα αποσμητικά που “υπόσχονται” 24η προστασία, είναι υποχρεωμένα να περιορίζουν τον ιδρώτα κατά 20%. Ακόμα και τα αποσμητικά που είναι “έξτρα δυνατά” περιορίζουν τον ιδρώτα κατά 30% και όχι παραπάνω.

Είναι καλό να αλλάζετε μάρκα αποσμητικού 3-4 φορές τον χρόνο

Αν χρησιμοποιείτε διαρκώς την ίδια μάρκα αποσμητικού, υπάρχει περίπτωση το σώμα σας να αναπτύξει “ανοσία” σε αυτό. Αν αλλάζετε εταιρεία παραγωγής αποσμητικών κάθε λίγους μήνες δεν θα έχετε πρόβλημα.

Τα αποσμητικά είναι unisex

Η μόνη διαφορά μεταξύ των ανδρικών και των γυναικείων αποσμητικών είναι το άρωμα και η συσκευασία. Πέρα από αυτά, τα συστατικά είναι ουσιαστικά τα ίδια.

Οι κίτρινοι λεκέδες από το αποσμητικό παραμένουν άλυτο “μυστήριο”

Ούτε οι ίδιες οι εταιρείες παρασκευής αποσμητικών δεν έχουν αποδείξει την αιτία που εμφανίζονται λευκοί και κίτρινοι λεκέδες στα ρούχα εξαιτίας του αποσμητικού. Η θεωρία λέει ότι τα συστατικά με βάση το αλουμίνιο, τα οποία περιέχονται στα περισσότερα αποσμητικά, αντιδρούν με κάποιον τρόπο με τον ιδρώτα, την επιδερμίδα, τα υφάσματα ή τα υπολείμματα απορρυπαντικού στα ρούχα και δημιουργούν αυτούς τους λεκέδες. Γι’ αυτό, αν δεν θέλετε να το διακινδυνεύσετε, προτιμήστε αποσμητικά που δεν έχουν βάση το αλουμίνιο/αργίλιο.

This entry was posted on Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου, 2014 at 22:17 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply