Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Την αυτοδυναμία του αποκτά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας- Στην Πτολεμαΐδα θα εκδικάζονται οι ποινικές υποθέσεις της Εορδαίας…

22 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τι προβλέπουν δύο τροπολογίες που έγιναν δεκτές

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΤην αυτοδυναμία του αποκτά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, χάρη σε τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή από κυβερνητικούς βουλευτές και έγινε δεκτή από την Κυβέρνηση. Έτσι θα μπορέσει να προχωρήσει στην εκλογή Πρύτανη και να εκλέξει τη Σύγκλητο του.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της περιοχής μας θα μπορεί πλέον να καθορίζει μόνο του την πορεία και την εξέλιξη του.

Η δεύτερη τροπολογία που αφορά την περιοχή μας, η οποία επίσης κατατέθηκε από κυβερνητικούς βουλευτές, αναφέρεται στην Πτολεμαΐδα και σχετίζεται με την εκδίκαση εκεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης όλων των ποινικών υποθέσεων της Εορδαίας.

Η τροπολογία για το Πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα,   η τροπολογία που αφορά το Πανεπιστήμιο αντικατέστησε το σχετικό άρθρο 15 του Ν. 2454/1997 και αναφέρει τα εξής:

  1. «ΑΕΙ τα οποία διοικούνται από Διοικούσα Επιτροπή αποκτούν αυτοδυναμία μόλις λειτουργήσουν αυτοδύναμα δύο (2) Σχολές τους. Το αργότερο μέσα σ΄ ένα μήνα, αφότου εξασφαλιστούν οι παραπάνω προϋποθέσεις κινείται από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής η διαδικασία εκλογής Πρύτανη και η συγκρότηση της Συγκλήτου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (όπου στο άρθρο 8 του 4009/11 αναφέρεται ο Πρόεδρος του Συμβουλίου νοείται ο Πρόεδρος της Δ.Ε.). Με το διορισμό του Πρύτανη και τη συγκρότηση της Συγκλήτου λήγει η θητεία των μελών της Διοικούσας Επιτροπής και παύουν να ισχύουν οι περί αυτής διατάξεις.
  2. Σχολές ΑΕΙ αποκτούν αυτοδύναμη λειτουργία εφόσον σ΄ αυτές υπηρετούν τουλάχιστον 8 καθηγητές στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας ή του αναπληρωτή καθηγητή, 4 εκ των οποίων τουλάχιστον υπηρετούν στη βαθμίδα του καθηγητή πρώτης βαθμίδας.
  3. Η θητεία των πρώτων εκλεγμένων οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, είναι η προβλεπόμενη από το άρθρο 12 παρ. 2 του ν.1268/1982, όπως ισχύει, προσαυξημένη με το χρονικό διάστημα που τυχόν απαιτείται για τη λήξη του αντίστοιχου ακαδημαϊκού έτους της εκλογής τους.
  4. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου έχουν εφαρμογή στα κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος λειτουργούντα μη αυτοδύναμα ΑΕΙ Σχολές και Τμήματα, καταργουμένων των κατά περίπτωση ισχυουσών διατάξεων.
  5. Κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που ανακύπτει από την εφαρμογή του παρόντος άρθρου ρυθμίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

 

 

 

 

Η τροπολογία για το Πλημμελειοδικείο.

Η άλλη τροπολογία που, επίσης έγινε δεκτή, αναφέρει ότι ιδρύεται μεταβατική έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης που θα εκδικάζει τις ποινικές υποθέσεις της Επαρχίας Εορδαίας και θα συνεδριάζει στο Ειρηνοδικείο Πτολεμαΐδας, σε ημέρες και ώρες που θα καθοριστούν με τον Κανονισμό Εσωτερικής λειτουργίας του Πρωτοδικείου Κοζάνης. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην ταχύτερη εκδίκαση του μεγάλου αριθμού των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων που υπάγονται στη χωρική αρμοδιότητα της Επαρχίας Εορδαίας του Νομού Κοζάνης, καθώς και στην εξυπηρέτηση των πολιτών που κατοικούν στην περιοχή αυτή.

This entry was posted on Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου, 2014 at 23:25 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply