Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πάτρα: Ο γάμος …σχόλασε ο κουμπάρος πλήρωνε, οι νεωκόροι …ζήταγαν

21 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

ΓΑΜΟΣΤο φυσάει και δεν κρυώνει γνωστός Πατρινός ο οποίος προσφέρθηκε να γίνει κουμπάρος σε ζευγάρι φίλων του.

Το μυστήριο έγινε πριν από λίγες ημέρες σε εκκλησία της άνω πόλης, με την τελετή λόγω της οικονομικής ευμάρειας των νεόνυμφων και του κουμπάρου, να είναι ιδιαίτερα λαμπρή.

Ωστόσο μέρος από την λάμψη των νεόνυμφων, του κουμπάρου και των προσκεκλημένων,
φαίνεται πως… ζήλεψαν και ήθελαν να πάρουν οι συντελεστές του μυστηρίου που “υπηρετούν” στη συγκεκριμένη εκκλησία, συμπεριλαμβανομένων επιτρόπων, ψαλτών και νεωκόρων.

Σε αυτό συνέβαλε και ο “αεράτος” κουμπάρος, ο οποίος μόλις τέλειωσε το μυστήριο και αφού έπεσαν οι υπογραφές, άρχισε να μοιράζει φακελάκια των 50 ευρώ στην εκκλησία, τους ιερείς και τους ψάλτες.

Λογάριαζε όμως χωρίς τον… ξενοδόχο, για την ακρίβεια, χωρίς τους νεωκόρους!
Την ώρα λοιπόν που βρισκόταν στο προαύλιο της εκκλησίας και έβγαζε φωτογραφίες με τους νεόνυμφους,
παράγοντες της εκκλησίας άρχισαν να τον ενοχλούν , να τον χτυπούν στην πλάτη και να του ζητούν να αφήσει χρήματα και για του νεωκόρους.

Του το είπαν μία, του το είπαν δύο, την τρίτη ο εύπορος κουμπάρος δεν άντεξε, άφησε την φωτογράφηση, ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλοπάτια και… άρχισε τα “γαλλικά” σε νεωκόρους, ψάλτες και επιτρόπους.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο απευθυνόμενος στους “επαίτες”, να τους απειλήσει πως θα τους πάρει και αυτά που τους έδωσε, ενώ τους κάλεσε να “σπάσουν” τα 50ρικα που τους είχε αφήσει,
αν ήθελαν να πάρει το… δωράκι του και ο νεωκόρος.

Όπως αναφέρουν πιστοί από την συγκεκριμένη εκκλησία, οι γάμοι, τα βαφτίσια αλλά ακόμα και οι κηδείες έχουν μετατραπεί σε εξαιρετική “μπίζνα” από εκείνους που διαχειρίζονται αυτά τα ζητήματα της εκκλησίας.

 

PatrasTimes

This entry was posted on Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2014 at 21:41 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply