Τα δικαιολογητικά και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 του 2014, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ

ΑΚΙΝΗΤΑ -Ε9Τρεις ημέρες έχουν ακόμη οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να υποβάλλουν τις τροποποιητικές του Ε9, ώστε όσοι έχουν λάθη ή ακόμη και μεταβολές στην ακίνητη περιούσια τους να δουν στην νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μειώσεις ή και αυξήσεις του φόρου, αναλόγως την μεταβολή που δηλώνουν.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η ΓΓΔΕ έχει κάνει κάνει γνωστό ότι επειδή το 2014 ήταν η πρώτη εφαρμογή του, παρέχεται η δυνατότητα σε όλους τους φορολογουμένους να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9, προκειμένου να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους, μέχρι και την 19η Δεκεμβρίου 2014. Τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα, οφείλουν να συμπληρώσουν ορθά στις δηλώσεις τους τις προβλεπόμενες ενδείξεις, ώστε να τύχουν της ορθής εκκαθάρισης του φόρου.

Μετά τη διόρθωση του Ε9 από τους φορολογούμενους, θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και θα προκύψει η ενδεχόμενη μείωση που προβλέπεται από το νόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΔΕ με αμείωτη ένταση και ρυθμό υποβάλλονται οι τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 στο taxisnet αφού έχουν ξεπεράσει κατα πολύ τις 1 εκατ. μεταβολές στο Περιουσιολόγιο

Αναλυτικό οδηγό και τα δικαιολογητικά για την υποβολή του Ε9 έχει εκδώσει η ΓΓΔΕ για την διευκόλυνση των ενδιαφερομένων πολιτών που πρέπει να διορθώσουν το Περιουσιολόγιο στο taxisnet ώστε είτε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ είτε έχουν μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους που δεν έχουν διορθώσει από το 2010 και μετά. Η διόρθωση στο Ε9 γίνεται χωρίς την επιβολή προστίμου

Για τη διευκόλυνση των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, έχουν οριστεί τα δικαιολογητικά, τα οποία απαιτείται να προσκομίζουν στις Δ.Ο.Υ. οι φορολογούμενοι, που υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 έτους 2014, προκειμένου να γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Ενδεικτικά, διευκρινίζεται ότι:

Α) Αν ένα κτίσμα είναι ημιτελές αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων (έντυπο Ε2) και τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9).

Β) Αν ένα ακίνητο είναι ιδιοχρησιμοποιούμενο από νομικό πρόσωπο για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, αυτό αποδεικνύεται από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων ή τη δήλωση των ακινήτων στο μητρώο της Δ.Ο.Υ. ως έδρα ή υποκατάστημα.

Γ) Στις περιπτώσεις κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή  επαγγελματικών στεγών, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών, αφού η εκκαθάριση του φόρου πραγματοποιείται ηλεκτρονικά με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και τις δηλώσεις Ε9 και Ε2.

Η ΓΓΔΕ επίσης έχει εκδώσει αναλυτικό οδηγό για το πως πρέπει να συμπληρωθεί το Ε9 με οδηγίες ανα κωδικό και οθόνη του Taxisnet.

Κατεβάστε εδώ όλο τον οδηγό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.