Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Να τι συμβαίνει όταν πατήσει κανείς πάνω σε λάβα

16 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ένας άνδρας πάτησε σε καυτή λάβα και συμβουλεύει (Vid)

lavaΑν ποτέ έχετε αναρωτηθεί τι συμβαίνει αν πατήσει κανείς πάνω σε καυτή λάβα, ο Alex Rivest τώρα σου δίνει την απάντηση.

Ο Alex Rivest ενώ βρισκόταν στη Χαβάη, βιντεοσκόπησε τις προσπάθειές του επιδεικνύοντας τη συνοχή της λάβας στο ηφαίστειο Kilauea. Το βήμα του ξεναγού προκάλεσε μια μικρή εσοχή, επειδή η λάβα γίνεται από λιωμένο πέτρωμα και όχι από μια καθαρή υγρή ουσία.

“Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τη λάβα περισσότερο ως ζεστή-υδαρής ουσία. Ποτέ δεν θα πέσεις σε μια λίμνη λάβας με τον τρόπο που θα το κάνεις σε μια πισίνα, το λιωμένο πέτρωμα είναι πολύ πιο πυκνό, ώστε να μπορείς απλά να προσγειωθείς σε αυτό, να βυθιστείς λίγο και να καείς”, εξηγεί ο Rivest.

“Μην το δοκιμάσετε. Αυτό έγινε από έναν επαγγελματία και μόνο για σκοπούς επίδειξης, για να δείξει πόσο παχύρρευστο είναι το λιωμένο πέτρωμα”, αναφέρει ο Rivest.

 

 independent

This entry was posted on Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2014 at 00:39 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply