Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτά είναι τα θύματα του Ιρανού “σεΐχη” στο Σίδνεϊ. Έπεσαν σαν ήρωες για να σώσουν άλλους ομήρους

16 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Ποιοι ήταν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ομηρείας στο Σίδνεϊ. Συγκινεί ο ηρωισμός τους
thymata australiaΩς ήρωες, έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να σώσουν τις ζωές των άλλων, τιμήθηκαν οι δύο όμηροι που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στο καφέ του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στη μνήμη τους.

Ο Τόρι Τζόνσον, 34 ετών, ο διευθυντής του Lindt Chocolat Cafe και η Κατρίνα Ντόσον, η 38 χρονη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, σκοτώθηκαν την ώρα που η αστυνομία ξεκινούσε την επέμβαση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής στον καθεδρικό ναό Σεντ Μέρι, κοντά στον τόπο του δράματος στο κέντρο του Σίδνεϊ ο αρχιεπίσκοπος Αντονι Φίσερ μίλησε για την “ραγισμένη καρδιά” της πόλης.

“Πληροφορίες κυκλοφόρησαν το πρωί για τον ηρωισμό του άνδρα”, είπε.

“Εκμεταλλευόμενος όπως φαίνεται μία ευκαιρία, ο Τόρι Τζόνσον άρπαξε το όπλο” του ενόπλου, αλλά , κατά τραγικό τρόπο, αυτό εκπυρσοκρότησε και τον σκότωσε. Αυτό επέσπευσε την επέμβαση της αστυνομίας και τελικά την απελευθέρωση των περισσοτέρων ομήρων”, είπε.

“Φαίνεται επίσης ότι η Καντρίνα Ντόσον προσπαθούσε να προστατεύσει την έγκυο φίλη της. Αυτοί οι ήρωες ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μπορέσουν οι υπόλοιποι να ζήσουν”, είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πάλη ανάμεσα στον δράστη και τον Τόρι Τζόνσον, ανακοινώνοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης ονομαζόταν Μαν Χάρον Μονίς, ήταν αυτόκλητος “σεΐχης”, ιρανικής καταγωγής με βεβαρυμένο ποιινικό μητρώο, διανοητικά διαταραγμένος και με “τάσεις προς τον εξτρεμισμό”, σύμφωνα με τις αρχές.

This entry was posted on Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2014 at 16:29 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply