ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤΣχέδια για μαζική προσέλκυση πελατών και… σύσφιξη των σχέσεών τους με τους καταναλωτές θέτουν σε εφαρμογή οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμαρκετ.

Στόχος να διευκολύνουν τους καταναλωτές με ισχυρά κίνητρα όπως οι εκπτώσεις ή οι αγορές με άτοκες δόσεις και μάλιστα χωρίς “εισπρακτικό κίνδυνο” δεδομένου ότι το αντίτιμο για τα ψώνια θα πληρώνεται απευθείας από τον μισθό ή την σύνταξη. Ήδη τα προγράμματα που έχουν ενεργοποιηθεί αφορούν σε χιλιάδες καταναλωτές ενώ έπεται συνέχεια…

Όπως επισημαίνουν στο fpress άνθρωποι της αγοράς, οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, εκτός από τις πρόσφατες εξαγορές που πραγματοποίησαν, ενδυναμώνοντας σημαντικά το δίκτυο τους, καταφέρνουν μέσα από στρατηγικες συμφωνίες να φέρουν και νέους πελάτες στα καταστήματα τους μέσω του πρωτοποριακού τους marketing.

Συγκεκριμένα, προ ημερών οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες, στην οποία ανήκουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Αθήνας, εξασφάλισαν στο προσωπικό της μόνιμη έκπτωση της τάξης του 20% για τις αγορές που θα πραγματοποιούν από τα super market της αλυσίδας Σκλαβενίτη. Προκειμένου να εξασφαλίζουν την έκπτωση οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες θα λαμβάνουν, εφόσον το επιθυμούν, διατακτικές τις οποίες θα χρησιμοποιούν για τις αγορές τους από τα καταστήματα Σκλαβενίτη.

Συγκεκριμένα για την απόκτηση των διατακτικών θα γίνεται παρακράτηση των χρημάτων από τη μισθοδοσία, για όσους εργαζόμενους το επιθυμούν, και θα λαμβάνουν μια διατακτική η αξία της οποίας θα είναι το ποσό της παρακράτησης, προσαυξημένο κατά 20%. Για παράδειγμα, παρακράτηση ποσού 80 ευρώ θα οδηγεί σε έκδοση διατακτικής αξίας 100 ευρώ, με την οποία ο εργαζόμενος θα μπορεί να κάνει αγορές ίσης αξίας.

Η συνεργασία Μαρινόπουλου με ΕΛΤΑ

Εν τω μεταξύ μια σημαντική συμφωνία που απευθύνεται στους συνταξιούχους, οι οποίοι παραλαμβάνουν τη σύνταξή τους στο σπίτι από τον ταχυδρόμο, ξεκίνησαν να υλοποιούν και τα ΕΛΤΑ. Πρόκειται για μία σύμπραξη με το δίκτυο καταστημάτων Μαρινόπουλος από τα οποία οι συνταξιούχοι μπορούν να κάνουν τις αγορές, με πίστωση, άτοκα. Οι συνταξιούχοι που το επιθυμούν με πάγια εντολή προς τα ΕΛΤΑ ορίζουν ένα ποσό (το οποίο δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το 50% της μηνιαίας σύνταξής τους), για ισόποσες αγορές από τα σουπερμάρκετ του ομίλου Μαρινόπουλου.

Αυτό σημαίνει ότι για μία σύνταξη των 800 ευρώ οι αγορές θα πρέπει να μην υπερβαίνουν τα 400 ευρώ.
Τα ΕΛΤΑ εκδίδουν και παραδίδουν στον συνταξιούχο την κάρτα άτοκων αγορών «ΕΛΤΑ CLUB» η οποία θα χρησιμοποιείται στο ταμείο του σουπερμάρκετ. Στη συνέχεια οι κάτοχοι της κάρτας θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στα σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος, χρησιμοποιώντας για τη συναλλαγή της κάρτας τους. Το ποσό που αντιστοιχεί στην οφειλή του μήνα θα παρακρατείται άτοκα από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν ληφθεί υπόψη ότι από τους περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ η μεγάλη πλειοψηφία έχει μικρά μηνιαία εισοδήματα, που πολλές φορές δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών τους. Επιπλέον ένας σημαντικός αριθμός των συνταξιούχων αυτών δεν έχει καν τη δυνατότητα έκδοσης τραπεζικής πιστωτικής κάρτας καθώς βρίσκεται εκτός τραπεζικού συστήματος λόγω ηλικίας και ύψους εισοδήματος, ή, σε πολλές περιπτώσεις λόγω χρεών. Τα ΕΛΤΑ έχουν ξεκινήσει ήδη να δέχονται αιτήσεις για την έκδοση της κάρτας ΕΛΤΑ CLUB, ενώ να σημειωθεί ότι καθώς δεν πρόκειται για πιστωτική κάρτα, αλλά για κάρτα αγορών, για την έκδοσή της δεν ζητούνται φορολογικά ή άλλα στοιχεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.