Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτοί είναι οι πιο…σπάταλοι τουρίστες που έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα

14 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

DIAKOPES - ΔΙΑΚΟΠΕΣΣαντορίνη, Αθήνα και Κρήτη είναι οι αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων τουριστών. Σχεδόν 7 εκατομμύρια Κινέζοι -από τα 100 εκατομμύρια που ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό- αναζήτησαν μέσω internet πληροφορίες για την Ελλάδα. Τελικά όμως ήρθαν ελάχιστοι. Γύρω στις 150.000 άτομα.

Με τους περισσότερους να έρχονται Ελλάδα μέσω Γαλλίας, Ιταλίας ακόμα και Κωνσταντινούπολης. Και αυτό επειδή, η Ελλάδα υστερεί τόσο στο κομμάτι της αεροπορικής σύνδεσης με τις μεγάλες πόλεις της Κίνας, αλλά και λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν ακόμα στην έκδοση βίζας. Οι Κινέζοι είναι πλέον οι «πολύφερνοι» τουρίστες για ολό

κληρη την Ευρώπη. Και φυσικά μπορούν -αν τους δώσουμε βίζα και αεροπορικές συνδέσεις- να απογειώσουν τον ελληνικό τουρισμό.

Στην Ευρώπη οι αγαπημένοι προορισμοί των Κινέζων είναι ι το Παρίσι και το Λονδίνο, σύμφωνα με τον κ. JohnnyZhu γενικό διευθυντή της «Baidu» (είναι μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης της Κίνας με 564 εκατ. χρήστες και 5 δισεκατομμύρια αναζητήσεις ημερησίως). Ιδιαίτερα σημαντικό για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, είναι ότι οι Κινέζοι «τρελαίνονται» για Shopping. Το 51% των δαπανών τους αφορά αποκλειστικά και μόνο τα ψώνια.

Είναι δε, εξαιρετικά ανοιχτοχέρηδες, και αφήνουν πίσω τους τους Ρώσους. Το 2013 ξόδεψαν αναλογικά τα περισσότερα χρήματα για κάθε μέρα παραμονής τους στην Ελλάδα, δηλαδή 116,4 ευρώ με μέσο όρο διαμονής τις 7,7 διανυκτερεύσεις. Αντίστοιχα οι Ρώσοι έχουν 10 διανυκτερεύσεις με μέση ημερήσια δαπάνη τα 93 ευρώ κατ΄ άτομο.

Σημειώνουμε ότι το 2013 η Κίνα ήταν η πρώτη χώρα σε τουριστικές δαπάνες με 128,6 δισ. Δολάρια. Και υπολογίζεται πως κατά μέσο όρο οι Κινέζοι τουρίστες δαπανούν 1.086 δολάρια την ημέρα- χωρίς τη διαμονή. Σήμερα η Κίνα, αντιπροσωπεύει το 40% των Ασιατών διεθνών τουριστών. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως το 36% των Κινέζων τουριστών ξοδεύει από 81- 324 δολάρια τη μέρα, το 28% από 324- 810 δολάρια, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό που δαπανά για αγορές και διασκέδαση πάνω από 8.000 δολάρια.

Έφη Καραγεώργου

This entry was posted on Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2014 at 17:37 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply