Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δεύτερη η Ελλάδα στην πτώση της τιμής των ακινήτων, μετά την εμπόλεμη Ουκρανία

13 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Τι αναφέρει έρευνα της Global Property Guide

AKINHTAΤη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των ακινήτων μετά την Ουκρανία καταγράφει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα της Global Property Guide για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, οι τιμές στην ελληνική κτηματαγορά έχουν μειωθεί κατά 7,08%. Από τρίμηνο (2014) σε τρίμηνο (2013), δε, η πτώση διαμορφώθηκε στο 0,17%.

Η «πρωταθλήτρια» Ουκρανία και συγκεκριμένα το Κίεβο εμφανίζεται το ίδιο διάστημα να καταγράφει πτώση 36,6% στις τιμές των ακινήτων, σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2013. Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται να ακολουθεί μία χώρα το ανατολικό κομμάτι της οποίας αποτελούσε για περίπου οκτώ μήνες εμπόλεμη ζώνη, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Global Property Guide, ο πληθωρισμός να εκτοξευθεί και η ίδια να βυθιστεί σε βαθύτερη ύφεση, μόνο ενθαρρυντικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για το εγχώριο real estate.

Οσον αφορά στη γειτονική Τουρκία, αποτελεί την πέμπτη ισχυρότερη αγορά ακινήτων παγκοσμίως, με τις τιμές να έχουν αυξηθεί κατά 7,51% το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στο Ντουμπάι όπου οι τιμές «έτρεξαν» με 23,73%.

Ελεύθερος Τύπος

This entry was posted on Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2014 at 18:21 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply