«Όχι στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών»ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

«Η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία προεδρικής εκλογής είναι στην πραγματικότητα μια κίνηση για την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών. Είναι μια κίνηση να ληφθούν τα νέα μέτρα μετά τις εκλογές. Το ζήτημα όμως είναι να μη ληφθούν νέα επαχθή μέτρα», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης, στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ για την «Προοδευτική Διακύβερνηση και τις Μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η πρόωρη εκκίνηση της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζει την αποτυχία της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλίμα συναινέσεων που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και αυτό αφορά πρωτίστως την αλλαγή πολιτικών ώστε να σταθεί δυνατή η ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε με την ψήφο μας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να συμβάλλουμε στην παράταση της θητείας αυτής της κυβέρνησης και στη συνέχιση των ίδιων πολιτικών», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι εγκλωβίστηκε στην λογική του success story και δεν προώθησε μεταρρυθμίσεις που θα οδηγούσαν στο δίκαιο επιμερισμό των βαρών και θα δημιουργούσαν καλύτερες προϋποθέσεις δημοσιονομικής προσαρμογής.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε ότι οι εκλογές δίνουν τη δυνατότητα της πολιτικής αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας και σε αυτή τη διακυβέρνηση το κόμμα του θα συμβάλλει.

Περιέγραψε ως βασικά σημεία της νέας συμφωνίας με τους δανειστές τη σημαντική ελάφρυνση του χρέους, την προσγείωση των δημοσιονομικών στόχων και τη σύνδεσή τους με την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία καθώς και τη προώθηση ενός διαφορετικού εσωτερικού προγράμματος με μεγάλες δομικές αλλαγές, μείωση των ανισοτήτων και εμβάθυνση της δημοκρατίας.

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες μιας τέτοιας διαπραγμάτευσης. Για αυτό τονίζουμε πως η διεκδίκηση της λύσης πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συνεννόηση στο εσωτερικό της χώρας και τη δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επεσήμανε.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.