Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τεστ αίματος «βλέπει» τον καρκίνο του μαστού

11 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Μπορεί να ανιχνεύσει την ασθένεια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων
karkinos mastouΜια απλή και οικονομική εξέταση αίματος, που αναπτύσσεται από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θα μπορεί να δώσει ζωτικές πληροφορίες, έγκαιρης προειδοποίησης σε ό,τι αφορά την εμφάνιση καρκίνου του μαστού στις γυναίκες πριν από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η μέθοδός τους θα μπορεί να ανιχνεύει την ασθένεια, πολύ πριν την ανάπτυξη όγκων και, όπως αναφέρουν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο μιας εθνικής εκστρατείας για την καταπολέμηση της νόσου.

Η ανίχνευση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο καθιστά πιο εύκολη τη θεραπεία του και μπορεί να οδηγήσει στο να σωθούν χιλιάδες ζωές.

«Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Το ποσοστό επιβίωσης στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού είναι περίπου στο 80% , όμως όσο πιο νωρίς γίνει η διάγνωση, τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες θεραπείας» εξήγησε στη Daily Mail η ερευνήτρια Fiona Larner.

«Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο του μαστού ή να προσφέρουν καλύτερη ζωή στους ασθενείς. Όσο πιο έγκαιρα γίνει η διάγνωση, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιβίωσης μιας γυναίκας» πρόσθεσε η ίδια.

 

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2014 at 14:28 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply