Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κόπηκε η μείωση της ΔΕΗ στην οικογένεια του οπλίτη που σκοτώθηκε στο Βόλο

11 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Δεν είναι πλέον πολύτεκνοι!
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣΣοβαρή καταγγελία κάνει η οικογένεια νεαρού κληρωτού που σκοτώθηκε σε άσκηση στον Βόλο, από βλήμα όλμου. Σημειώνουν ότι από τη ΔΕΗ δεν δικαιούνται πλέον κοινωνικό τιμολόγιο ως πολύτεκνη οικογένεια, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν πλέον τέσσερα αλλά… τρία μετά τον θάνατο του 19χρονου πεζοναύτη.


Η οικογένεια καταγγέλλει επιπλέον ότι η αποζημίωση των 13.000 ευρώ που έλαβε για τον θάνατο του οπλίτη φορολογήθηκε. Χαρακτηριστικά λένε ότι η εφορία πήρε 3.000 ευρώ πριν μπουν στον λογαριασμό της οικογένειας.
Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δημοσιοποιείται έχει ως εξής:
«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στο Βόλο από την Πάτρα.
»Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.
»Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός τα 13.000 τα 3.000 τα πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.
»ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ.. Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ όταν μας αποκάλεσαν το παιδί μας και το κράτος κοιτάει από που να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

Η ΔΕΗ θα κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη που έχασε τη ζωή του πριν λίγους μήνες στο Βόλο, ανέφεραν πηγές της επιχείρησης με αφορμή τις καταγγελίες.

Όπως διευκρίνιζαν, το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 που ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.

«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών», καταλήγει η ΔΕΗ.

This entry was posted on Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2014 at 11:11 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply