Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δώρα μέσω sms για όσους ζητούν αποδείξεις

9 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Το σχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγή
APODEIKSEISΜέσω sms θα λειτουργούν οι λοταρίες, στις οποίες θα κληρώνονται οι αποδείξεις των καταναλωτών. Το σχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής από τη μη έκδοση αποδείξεων προβλέπει να δίνονται άμεσα τα δώρα, από δωρεάν λεπτά ομιλίας, μέχρι δωρεάν ποτά ή εισιτήρια σε μουσεία σε όσους κερδίζουν.

Σύμφωνα με το σύστημα «@πόδειξη, που σχεδιάστηκε από τον «Δημόκριτο» και εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, κάθε φορά που ο πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα sms με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή όπου αυτόματα, κατά τακτά διαστήματα, γίνονται κληρώσεις για διάφορα ποσά.

Οι αποδείξεις που καταχωρίζονται στο σύστημα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα της κίνησης της αγοράς. Με βάση τα στοιχεία του ΑΦΜ στο Taxis, η κίνηση μπορεί να παρουσιαστεί ανά επάγγελμα ή ανά γεωγραφική περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει μια εκτίμηση του ΦΠΑ που πρέπει να καταβληθεί στο τέλος της περιόδου.

This entry was posted on Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2014 at 21:18 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply