Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις στη δίκη των «Πυρήνων»

5 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

Στις 18 Δεκεμβρίου οι ποινές

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΑνακοινώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ). Η πρόεδρος Μαρία Τζανακάκη ολοκλήρωσε την εκφώνηση της απόφασης επί της ενοχής των 11 κατηγορουμένων.

Η Στέλλα Αντωνίου απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε διακεκριμμένη οπλοκατοχή. Ο Κ.Παπαδόπουλος απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για δύο πλημμελήματα. Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο καταδίκασε την Στ.Αντωνίου σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε κατοχή όπλων και σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή στον Κ. Παπαδόπουλο για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Και οι δυο κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις κατηγορίες εις βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων και αποφάσισε να εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών στις 18 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στο δικαστήριο λόγω των αστυνομικών μέτρων που παρεμπόδιζαν τους συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων να εισέλθουν στην δικαστική αίθουσα, προκειμένου να ακούσουν την απόφαση. Η ηρεμία αποκαταστάθηκε μετά την εντολή του δικαστηρίου για άμεση άρση των περιορισμών.

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2014 at 09:11 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply