Χάκερ κλειδώνουν υπολογιστές και ζητούν λύτρα
HAKERS«Ηλεκτρονική προστασία» έχει εμφανιστεί εδώ και λίγες εβδομάδες στη χώρα μας. Χάκερ έφτιαξαν έναν ιό που ονομάζεται Crypto-Wall, ο οποίος κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους υπολογιστές. Στη συνέχεια ζητούν λύτρα, από 1.000-3.000 ευρώ για να τα ξεκλειδώσουν.

Η πρώτη καταγγελία έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και από τότε οι χάκερ έχουν παγιδεύσει δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τις αρχές να τους αναζητούν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το Crypto-Wall είναι λογισμικό τύπου Crypto-Malware και μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις ενός λειτουργικού συστήματος. Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα.

«Υπολογίζουμε ότι οι χάκερ που το δημιούργησαν έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ κέρδος σε όλο τον κόσμο. Η έδρα τους πιθανότατα είναι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης όπου τους αναζητά η Europol» λέει στην εφημερίδα αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.