Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών: Στολισμός δέντρου με Χριστουγεννιάτικες ιστορίες των παιδιών…

2 Δεκεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

dhkebi 2Αρχή του μήνα, χθες  1/12/2014 και πρεμιέρα στις χριστουγεννιάτικες δράσεις μας έκανε η τετάρτη τάξη του 6ου δημοτικού σχολείου με το δάσκαλο τους,  Στέφανο Αρμένη.

Τα χαμόγελα, η καλή διάθεση και η

ζωντάνια των παιδιών έδωσε μια χαρούμενη νότα στο χώρο του αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης. Η εθελόντρια, Μήττα Λίτσα με τον παραστατικό της τρόπο εξήγησε στα παιδιά την ιστορία του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του καραβιού.

Στη συνέχεια σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν κάρτες που περιείχαν χριστουγεννιάτικες λέξεις με σκοπό να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία.

Το συγγραφικό τους ταλέντο ξετυλίχτηκε πάνω στις χρωματιστές χάρτινες μπάλες που είχαν φτιάξει.

Οι ευφάνταστες ιστοριούλες με αγγέλους, έλκηθρα, καλικαντζαράκια, μελομακάρονα ,αστέρια διαβάστηκαν από τα ίδια τα παιδιά και μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης έγιναν στολίδια του δέντρου που κοσμεί τη βιβλιοθήκη μας.

dhkebi 1

Έτσι φέτος έχουμε ένα διαφορετικό δεντράκι που πέρα από τα κλασικά στολίδια είναι στολισμένο και με τις ιστορίες των παιδιών που θα μας συντροφεύουν όλες τις ημέρες των γιορτών. Φεύγοντας τα παιδιά γέμισαν τα χεράκια τους με βιβλία που θέμα τους είχαν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ Γρεβενών

This entry was posted on Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2014 at 16:55 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply