ΕΦΡΑΙΜΜε βούλευμα του Αρείου Πάγου, 14 άτομα παραπέμπονται οριστικά και αμετάκλητα σε δίκη για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα, το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αναίρεση του εισαγγελέα Γιώργου Μποροδήμου σε βάρος του εφετειακού βουλεύματος, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Ετσι, αναβιώνει το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν να δικαστούν 14 εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη, οι δικηγόροι Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης, αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου Κωνσταντίνος Γκράτσιος.

Επίσης, έχουν παραπεμφθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για ηθική η φυσική αυτουργία σε πράξεις απιστίας και ψευδείς βεβαιώσεις, σχετικά με τις ανταλλαγές ακινήτων και συγκεκριμένα της λίμνης Βιστονίδας και παραλίμνιες εκτάσεις, με άλλα ακίνητα – φιλέτα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία δόθηκαν στη μονη.

Σύμφωνα με το εφετειακο βούλευμα το οποίο τελικά δεν αναιρέθηκε οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.