Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Θέμης Μουμουλίδης: Η στάση μας στην ψήφιση του προϋπολογισμού…

22 Νοεμβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

θεμησ μουμουλιδησ
Πέρυσι η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον προϋπολογισμό, γιατί «η Περιφέρεια αποτελεί αναπόσπαστο όργανο του κράτους που έχει ως σκοπό την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων». Μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω!

Φέτος όμως «ο προϋπολογισμός είναι σφαγείο και χρειάζεται να καταγγελθεί…» Όχι τόσο ο προϋπολογισμός, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ…

Να θυμίσουμε πως η παράταξη «ΑλλάΖουμε εποχή», ζητάει επίμονα από το δεύτερο περιφερειακό συμβούλιο, την σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις προγραμματικές θέσεις της νέας περιφερειακής αρχής, η οποία με τη σειρά της δεσμεύτηκε να το πράξει. Δηλώσαμε και προεκλογικά σε κάθε τόνο ότι στόχος μας είναι να συμβάλλουμε σε ένα δημοκρατικό διάλογο, που θα αφορά στο συνολικό σχεδιασμό του μέλλοντος της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και στην άμεση επίλυση ζητημάτων ζωτικής σημασίας που αφορούν τον πολίτη.

Επιθυμώντας εξ’ αρχής, να εισάγουμε έναν άλλο πολιτικό πολιτισμό, πάγια θέση μας αποτελεί η προεκλογική μας δέσμευση πως πολιτική δεν παράγεται με συνθήματα και στείρες καταγγελίες, αλλά με διάλογο και διαβούλευση όλων των βασικών θεμάτων με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτών των θέσεων της παράταξής μας, στο θέμα του προυπολογισμού τοποθετηθήκαμε ως εξής:

α./ Επισημαίνουμε εξ αρχής την καθολική απουσία αλλαγών και προτάσεων ουσιαστικής αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης στον νέο προυπολογισμό.

β./ Αναγνωρίζουμε πως η νέα περιφερειακή διοίκηση ασκεί τα καθήκοντά της μόλις δύο μήνες.

γ./ Με την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τον προϋπολογισμό και πως θα ακολουθήσει αναμόρφωση, και πως για κάθε αναμόρφωση θα ακολουθείται η διαδικασία της δημοκρατικής διαβούλευσης με κάθε ενδιαφερόμενο, δίνουμε θετική ψήφο με τις ακόλουθες προυποθέσεις:

  • Οι τροποποιήσεις που είναι αναγκαίο να γίνουν, να είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένου σχεδιασμού για κάθε τομέα, με έμφαση στις δράσεις άμεσης αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά και της δημιουργίας ενός βιώσιμου ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης της Δ.Μακεδονίας.
  • Οι αλλαγές που θα γίνονται θα πρέπει να αποτελούν αντικείμενο συστηματικής διαβούλευσης με την κοινωνία.

Η Περιφερειακή Αρχή θα δοκιμαστεί και θα κριθεί με βάση την εφαρμογή των προεκλογικών της διακηρύξεων. Εμείς πολιτευόμαστε με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον της κοινωνίας και κάθε εργαζόμενου. Το κοινό συμφέρον της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας, απαιτεί από όλους μας, το αυτονόητο, πως αν δεν θέλουμε να βοηθήσουμε, τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να είμαστε χρήσιμοι.

Για την παράταξη «ΑλλάΖουμε εποχή», είναι αυτονόητο, πως ο λόγος ύπαρξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να είναι δημιουργικός και όχι στείρα αντιπολιτευτικός- πράγμα άλλωστε εύκολο.

Η Δυτική Μακεδονία, δεν έχει περιθώρια αναμονής της επόμενης πενταετίας.


Κοζάνη 19 Νοεμβρίου 2014

Για την παράταξη «ΑλλάΖουμε εποχή»

Θέμης Μουμουλίδης

This entry was posted on Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2014 at 16:38 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply