AEK - PAOΣε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στο άδειο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ νίκησε 3-2 τον Παναθηναϊκό και έδειξε ανταγωνιστική ενόψει της επιστροφής της στην Σούπερ Λίγκα! Θετικό ντεμπούτο για Νίνη.

Ο Τραϊανός Δέλλας αντιμετώπισε την φιλική αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό σαν ένα πολύ δυνατό τεστ ενόψει της συνέχειας σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Έτσι, λοιπόν, παρέταξε βασική ενδεκάδα,  θέλοντας να δώσει ρυθμό στους ποδοσφαιριστές που υπολογίζει περισσότερο για το αρχικό του σχήμα.

Σε διάταξη 4-2-3-1, ο Ανέστης ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ ο Πεταυράκης, δεξί ο Μπακάκης και ο Κολοβέτσιος με τον Λαμπρόπουλο δίδυμο στα στόπερ. Κορδέρο και Ανάκογλου οι αμυντικοί μέσοι. Αριστερό «φτερό» ο Μπαρμπόσα, δεξί ο Πλατέλλας, σε ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Αραβίδης.

Τσέκαρε 5-3-2

Από την δική του πλευρά, ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε και εκείνος να ξεκινήσει με  αρκετούς από τους βασικούς του ενώ για πρώτη φορά φέτος δοκίμασε το 5-3-2 ή 3-5-2, αν θέλετε,  όταν ο Παναθηναϊκός βρισκόταν στην επίθεση.

Ο Κοτσόλης υπερασπίστηκε την εστία του «τριφυλλιού», έχοντας αριστερό φουλ μπακ τον Χουχούμη, δεξί τον Μπούρμπο και στο κέντρο της άμυνας, τους Ρισβάνη, Σίλντενφελντ και Τριανταφυλλόπουλο. Λαγός και Μπούι οι δύο κεντρικό μέσοι, με τον Ντίνα να παίζεται λίγο πιο μπροστά τους. Πέτριτς και Κλωναρίδης ήταν οι δύο «φουνταριστοί» για τους «πράσινους».

Κυνικός «δικέφαλος» με γκολ για σεμινάριο!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε την κατοχή της μπάλας, μπορεί να «έφτιαξε» πρώτος τις καλές του στιγμές που δεν εκμεταλλεύθηκε(15′ Πέτριτς, 20′ Κλωναρίδης), ωστόσο, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έδειξε κυνικότητα, αξιοποίησε την καλή κυκλοφορία που έδειξε μετά το εικοσάλεπτο και έφτασε στο 2-0 του πρώτου μέρους, αξιοποιώντας σχεδόν στον απόλυτο βαθμό τις ευκαιρίες που είχε!

Αμφότερα τα τέρματα της «Ένωσης» ήταν για να διδάσκονται σε σεμινάριο ποδοσφαίρου. Το καθένα για τον δικό του λόγο. Το 1-0 στο 27′ ξεκινά έπειτα από εξαιρετική ομαδική συνεργασία στην μεσαία γραμμή, άνοιγμα της μπαάλς στα αριστερά, εξαιρετική σέντρα… ξυραφιά του Μπαρμπόσα και ιδανικό τελείωμα από τον Αραβίδη, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού! Το δεύτερο γγκολ της ΑΕΚ(36′) ήταν και αυτό για highlight! Προσωπικό γκολ του Πλατέλλα, ο οποίος… χόρεψε από δεξιά και με ένα φανταστικό άγγιγμα στην μπάλα την έστειλε στην απέναντι γωνία του Κοτσόλη που δεν μπορούσε να αντιδράσει!

Το «τριφύλλι» έδειχνε να ψάχνεται αμυντικά μέσα στο γήπεδο, δεν μπορούσε να πρεσάρει σωστά στην μεσαία γραμμή και είναι ξεκάθαρο πως η νέα τακτική δεν αφομοιώθηκε στο επιθυμητό επίπεδο αν και δημιουργικά θα μπορούσε να σκοράρει με το δοκάρι του Ρισβάνη στο 33′, όπως θα μπορούσε να δεχθεί και τριτο γκολ από τον Πλατέλλα στο 40′!

Στα αρνητικά για την εξαιρετική ΑΕΚ του πρώτου μέρους η αναγκαστική αλλαγή του Μάνταλου(στην θέση του ο Ντακόλ) στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου.

Επιστροφή Νίνη με θετικό πρόσημο

Στην επανάληψη ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα και γύρισε το σύστημα στο γνώριμο για τους παίκτες του 4-4-2 σε ρόμβο, δίνοντας την ευκαιρία στον Σωτήρη Νίνη να… ξεσκουριάσει μετά από ένα εξάμηνο. Ο διεθνής μέσος έπαιξε ως αριστερός εσωτερικός μέσος και έδειξε να μην έχει επηρεαστεί καθόλου από την απουσία του. Σωστές επιλογές στην πάσα, αρκετά δραστήριος και σωστός τακτικά, η εμφάνιση του «γέννησε» ελπίδες.

Από κει και πέρα, ο Στιλ άλλαξε τον Κοτσόλη, αριστερά έπαιξε ο Νάνο, δεξιά ο Σπυρόπουλος και ο Μέντες με τον Κουτρουμπή στα στόπερ. Δώνης, Νίνης, Σταματάκης στην μεσαία γραμμή, ο Μπαϊράμι σε επιτελικό ρόλο και ο Μπεργκ με τον Μπερίσα στην κορυφή.

Άλλος Παναθηναϊκός, ίδια ΑΕΚ!

Αλλάζοντας πρόσωπα και τακτική, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο! Πίεσε ψηλά, έκλεψε μπάλες και κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο! Για ένα τέταρτο, οι «πράσινοι» είχαν ένα τρομερό ξέσπασμα χάρη στο οποίο κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια! Ο Δώνης στο 47′ μετά από κεφαλιά «πάρε-βάλε» του Μπεργκ μείωσε για το 2-1 και επτά λεπτά αργότερα ο Μπερίσα έκανε-έστω και ανεπίσημα-σεφτέ με την φανέλα του «τριφυλλιού». Ο νεαρός Σουηδός με κίνηση σέντερ φορ, πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου και με προβολή έστειλε την μπάλα στο πλεκτό. Μάλιστα, λίγο έλειψε στο 59′ να φέρει τελείως… τούμπα το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός αλλά το σουτ του Μπεργκ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη!

Ο Παναθηναϊκός ήταν… άλλος, όμως, η ΑΕΚ παρέμεινε ίδια! Τι σημαίνει αυτό; Ότι έδειξε την ίδια αποτελεσματικότητα και δεν χαρίστηκε στα αμυντικά προβλήματα του αντιπάλου της! Ο Ζόριτς μαζί με τον Νταγκόλ έπαιξαν… κεφαλιές μέσα στην περιοχή του «τριφυλλιού», με τον Βραζιλιάνο να μην αστοχεί και να βάζει ξανά μπροστά την «Ένωση» στο σκορ.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός παρά την πίεση που άσκησε δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και η ΑΕΚ που έζησε ξανά αγωνιστικές συνθήκες Σούπερ Λιγκ, δείχνοντας ανταγωνιστικότατη,  κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 3-2.

Το 1-0

Το 2-0 της ΑΕΚ

Το 2-1 του Παναθηναϊκού

Το 2-2 του Παναθηναϊκού


Το 3-2 της ΑΕΚ

AEK (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Πεταυράκης (77΄Γροντής), Λαμπρόπουλος (68’ Σαρρής), Κολοβέτσιος (86’ Τζανετόπουλος), Μπακάκης (86’ Σβάρνας), Κορδέρο (77’ Φαγέ), Ανάκογλου (68’ Ρόβας), Μάνταλος (45’ Ντακόλ), Μπαρμπόσα (70’ Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (59’ Ζόριτς), Αραβίδης (59’ Ντούνης).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Χουχούμης, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπούι, Ντίνας, Κλωναρίδης, Πέτριτς

Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν: Στιλ, Νάνο, Κουτρουμπής, Μέντες, Σπυρόπουλος, Δώνης, Μπαϊράμι, Νίνης, Σταματάκης, Μπερίσα, Μπεργκ

gazzetta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.