«Όλοι ήμαστε κάποτε παιδιά και όλοι έχουμε την κοινή επιθυμία για την ευημερία των παιδιών μας, η οποία πάντα ήταν και πάντα θα είναι υπέρτατος στόχος της ανθρωπότητας.»

HMERA PAIDIOUΗ Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού ή Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 του Νοέμβρη, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στις 14 Δεκεμβρίου του 1954.

Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προώθηση των ιδανικών και των στόχων της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της ευημερίας των παιδιών όλου του κόσμου.

Η 20η Νοεμβρίου σηματοδοτεί την ημέρα που η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1959) και τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού (1989).

Αρκετοί στόχοι έχουν επιτευχθεί 25 χρόνια μετά τη Σύμβαση, όπως η μείωση των δεικτών παιδικής θνησιμότητας και η βελτιωμένη πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση, ωστόσο ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν μελλοντικά, καθώς δεν απολαμβάνουν όλα τα παιδιά ανά τον κόσμο ίσα δικαιώματα.

Με αφορμή την ημέρα αυτή, η Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στα παιδιά.

onmed

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.