Μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς…

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΔΟΣΟ αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Γρεβενών, Χρήστος Τριγώνης, με ανακοίνωσή του, ζητά από τους πολίτες των Γρεβενών να είναι περισσότερο προσεκτικοί:

Ενόψει της χειμερινής περιόδου, παρακαλούνται οι πολίτες του Δήμου Γρεβενών που χρησιμοποιούν για την θέρμανση των σπιτιών τους καυσόξυλα ή πέλετ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ στους κάδους απορριμμάτων καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ακόμη και στα απορριμματοφόρα οχήματα περισυλλογής των σκουπιδιών.

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλετ παρακαλούνται να μεριμνούν ώστε:
1. Οι στάχτες να παραμένουν για 4 μέρες σε ανοικτό χώρο στην ύπαιθρο προκειμένου να σβήσουν εντελώς πριν απορριφθούν σε κάδο απορριμμάτων.
2. Όπου είναι δυνατόν, οι στάχτες θα πρέπει να διαστρώνονται σε κήπους ή αγρούς.
3. Στην έσχατη περίπτωση που οι πολίτες πρέπει να απορρίψουν τις στάχτες σε κάδο να επιλέγουν αυτός να είναι μεταλλικός και να τις συσκευάζουν σε καλά κλεισμένη σακούλα.

Η αμέλεια μερικών συμπολιτών έχει προκαλέσει πυρκαγιά σε κάδους απορριμμάτων και υπενθυμίζεται ότι εκτός από τις ποινικές και αστικές ευθύνες που υπάρχουν για τους υπαίτιους και θα αναζητούνται, ο Δήμος μας επιβαρύνεται από σημαντικό κόστος αποκατάστασης τους το οποίο τελικά επιμερίζεται σε όλους μας.

Είμαστε βέβαιοι για την συνεργασία όλων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας του Δήμου Γρεβενών και για το λόγο αυτό παραθέτουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν ώστε η πόλη και τα χωριά μας να είναι πιο καθαρά.


Με εκτίμηση,

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Χρήστος Τριγώνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.