παοΜεγάλη νίκη για τον ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε στο «Απόστολος Νικολαϊδης» του Παναθηναϊκού με 2-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα της Κρήτης ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να προηγηθεί στο 21ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ του Μερεμπιασβίλι.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 77′ με το αυτογκόλ του Τριποτσέρη.

Η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε τη μεγάλη νίκη με το γκολ του Μακρή.

Να σημειωθεί πως η σημερινή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη του ΟΦΗ στην έδρα του Παναθηναϊκού, με την πρώτη να έχει επιτευχθεί το 1987!

Ο ΟΦΗ κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τζενάρο Γκατούζο με έξυπνη τακτική κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους στην άμυνα της ομάδας του και να περιορίσει τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά η πρωτοβουλία του ήταν φλύαρη και εύκολος «στόχος» για τους αμυντικούς της κρητικής ομάδας.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι με συμπαγή άμυνα, κυνήγησαν και το γκολ σε ξαφνικές αντεπιθέσεις. Και οι προσπάθειες τους καρποφόρησαν στο 21ο λεπτό, «παγώνοντας» τις κερκίδες στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τότε με εκπληκτικό γυριστό βολέ ο Μερεμπιασβίλι -μετά από εκπληκτική σέντρα του Στάθη- δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Στιλ και άνοιξε το σκορ για τον ΟΦΗ. Μάλιστα λίγο αργότερα, στο 25′, ο Οφη βρέθηκε μια ανάσα από το 2-0, αλλά ο Κουτρουμπής σωτήρια πρόλαβε τον Πετρόπουλο πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης. Πίεσε την άμυνα του ΟΦΗ, η οποία όμως έδειχνε ν’ αντέχει. Ο Γιάννης Αναστασίου ανακάτεψε την τράπουλα, έκανε πιο επιθετικό το σχήμα και εντάθηκε η πίεση στα καρέ των κρητικών.

Στο 50′ ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός προτίμησε να κάνει με τη μία το σουτ ενώ ήταν αφύλαχτος και είχε χρόνο για κοντρόλ και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 77ο λεπτό, όμως, οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, ο Κουτρουμπής έπιασε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Τριποτσέρη και κατέληξε στα δίχτυα.

Στα τελευταία λεπτά οι «πράσινοι έσφιξαν ακόμη περισσότερο τον κλοιό στην άμυνα του ΟΦΗ, ψάχνοντας το νικητήριο γκολ, με τους φιλοξενούμενους ν’ αμύνονται μαζικά για να το αποφύγουν. Τελικά κι ενώ ο Παναθηναϊκός πάλευε για το γκολ της νίκης, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που το πέτυχε! Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων οι κερκίδες βουβάθηκαν, καθώς ο Μακρής εκμεταλλεύτηκε την τραγική αδράνεια της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Κουτρουμπή – Τριποτσέρη, Αντελέγιε, Λόρια, Τζορτζ, Μιλιάζες.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Σίντελφελντ, Νάνο (80′ Μπούι), Λαγός (65′ Ντίνας), Ζέκα Πράνιτς, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (56′ Πέτριτς), Καρέλης.

ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Πετρόπουλος (64′ Λαμπρόπουλος), Ράζακ, Φερνάντεθ (86′ Σίσιτς), Μερεμπιασβίλι, Περογαμβράκης (58′ Τζορτζ), Στάθης, Μακρής, Μιλιάζες.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.