Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γρεβενά 2014: Εικόνες ντροπής…

14 Οκτωβρίου, 2014 by Χρήστος Μίμης

3Την Τρίτη (14/10) μεσημβρινές ώρες… ένα δέντρο στο πάρκο του Μερά (έναντι πολλών σχολείων των Γρεβενών), κείτονταν… νεκρό.

Ένας «πνεύμονας» δεκαετιών, χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να …ξαπλώσει στο έδαφος.

Γιατί συνέβη αυτό;

Δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους πολίτες της πόλης που μας γνωστοποίησαν το τραγικό γεγονός. Επίσης την ώρα της φωτογράφησης δεκάδες από αυτούς εκδήλωναν την απογοήτευσή τους για τους ανθρώπους που έλαβαν αυτή την απόφαση να «κατακρεουργήσουν» και να εγκαταλείψουν το δέντρο μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών. Δεν υπήρξε η στοιχειώδης ευαισθησία να το απομακρύνουν από τον χώρο του πάρκου.

Ακούστηκε πως η… αποκαθήλωση έγινε διότι το δέντρο «εναντιωνόταν» στα νέα κατασκευαστικά σχέδια του πάρκου. Εάν αληθεύει αυτή η πληροφορία, θεωρούμε ότι τα σχέδια των αρχιτεκτόνων πρέπει να εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον.

Ειπώθηκε ακόμη ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των περιπατητών από την παρουσία του δέντρου διότι είχε (εσωτερικά) καταστραφεί. Αλήθεια, ποιος ειδικός έκανε αυτή την εκτίμηση και γιατί έπρεπε να γίνει αυτή την χρονική στιγμή; Ακόμη κι έτσι να ήταν, ποτέ δεν διαπράττεις τέτοιο «έγκλημα» μπροστά στα μάτια δεκάδων μαθητών… Μπορείς να επιλέξεις άλλη ώρα από αυτή.

Τα παιδιά που διδάσκονται να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση, σήμερα πήραν το χειρότερο μάθημά τους…

Κάποιοι φταίνε γι’ αυτό και πρέπει να  δώσουν εξηγήσεις…

Δείτε εικόνες ντροπής:

4 111 11 7 6 5 2 3

This entry was posted on Τρίτη, 14 Οκτωβρίου, 2014 at 22:07 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Σχόλια about “Γρεβενά 2014: Εικόνες ντροπής…”

  1. Αντώνης Κλεισιάρης said:

    Όταν επί δημαρχίας Κουπτσίδη κοβόταν όλο το ποτάμι δίπλα στην πόλη, δεν βγάλατε άχνα. Τώρα ξαφνικά σας έπιασαν οι ευαισθησίες.

  2. Χρήστος Μίμης said:

    Είναι το ίδιο πράγμα, φίλε Αντώνη;

Leave a Reply